Swisslog: Ny robot kan plukke 1000 artikler i timen

AutoStore-friendlyAmazon har længe arbejdet på at erstatte menneskelige ”plukkere” med robotter.

De har blandt andet drevet konkurrencen ”Amazon Picking Challenge”, som dog blev aflyst sidste år, hvis formål var at erstatte de menneskelige hænder.

Webgiganten Ocado har også eksperimenteret med robotplukkere, og fra at prøve at kopiere den menneskelige hånd, skiftede de spor i 2017 og begyndte i stedet at anvende sugekop til at vælge varer.

Nu har Swisslog lagt sig i selen på teknologifronten, og selskabet, der er bedst kendt for at oprette AutoStore-lager til e-detailhandlere, lancerer nu en plukrobot, der bliver kaldt ItemPiQ.

ItemPiQ skal bygges på robotarmen KUKA (kendt for at spille ping-pong) og længst ude skal placeres ikke en – men fire sugekopper, der optimalt set skal være gode til at hente produkter fra plastbakker.

Mere specifikt siges ItemPiQ at kunne hente op til 1.000 artikler i timen, og den skal kunne identificere og løfte en meget bred vifte af e-handelsprodukter ved hjælp af fire forskellige sugegreb. Plukkearmen skal kunne håndtere varer på op til 1,5 kilo.


Et solidt supplement til AutoStore

Den nye løsning sælges, og ikke uventet, som et perfekt supplement til konceptet, AutoStore, som flere store e-detailhandlere nu bruger.

En anden fordel ved en ”plukrobot” er, at den aldrig bliver træt, men kan vælge varer døgnet rundt. Det hele siges også at kunne ske helt uden en fejlfinding.

Nedenfor kan du se en reel demonstration af den nye robot.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest