To store danske banker kæmper for dankortet

”Det billigste betalingskort i detailhandlen”

Annonce

For nylig meldte Jyske Bank ud, at man fremover vil splitte det folkekære Visa/Dankort op i to.

LÆS OGSÅ: Netbutikker frygter dankort-døden: Tvunget til at sætte priserne op

Annonce

Siden har bekymringen fra eksperter præget debatten og både Forbrugerrådet Tænk og Dansk Erhverv har tændt advarselslamperne, fordi vurderingen er, at mange forbrugere vil fravælge et kort, som kun kan bruges i Danmark og vil medføre øgede omkostninger for forbrugere, butikker og samfundet som helhed.

Det har dansk politik også reageret på, og regeringen har ved erhvervsminister Rasmus Jarlov meldt ud, at man på langt sigt vil gøre, hvad man kan, for at sikre Dankortets fremtid.

LÆS OGSÅ: Det bliver dyrt for detailhandlen

Opbakning fra to bankgiganter

Nu reagerer to store, danske banker også, som modsvar til Jyske Bank og deres udsmidning af det kombinerede Visa/dankort.

Danske Bank har indgået en aftale med Nets, som træder i kraft i 2019 og fem år frem. En aftale, som også får tommel op fra Nordea.

- Det vigtigste for os er, at vores kunder kan betale nemt, sikkert og billigt. Og med denne aftale tager vi derudover et fælles ansvar for at samarbejde om at videreudvikle den danske betalingsinfrastruktur til gavn for danske forbrugere og erhvervsdrivende, siger Jesper Nielsen, direktør i Danske Bank ifølge DR

Vicedirektør i Danske Bank, Claus Bøgelund Nielsen, stemmer i og kalder dankortet for det billigste betalingskort i detailhandlen og dermed også for forbrugerne.

I en pressemeddelelse udtaler han:

- Vi har en meget stor interesse i at sikre forbrugerne et attraktivt Dankort og holde omkostningerne nede. Derfor er aftalen et skridt i den rigtige retning

Foto: Nets presse