To store danske banker opruster med ny betalingsform

Nu lander Google Pay i Danmark og resten af Norden. Det oplyser den amerikanske teknologigigant i en pressemeddelelse.  

Hvis man som kunde gerne vil betale for sine varer med mobilen, er markedet blevet mange muligheder større.

Annonce

I efteråret 2017 blev Apple Pay lanceret i Danmark, og så skulle man være kunde hos Nordea eller Jyske Bank for at benytte denne betalingsform.

Løsningen blev lanceret som et alternativ til MobilePay, det mobile dankort og forskellige Walletløsninger, som flere banker tilbyder.

Nu er konkurrencen inden for digitale betalingsformer atter blevet intensiveret, og endnu en løsning er kommet på bordet.

Der er nemlig blevet åbnet op for Google Pay, både i Danmark og i resten af Norden. Det oplyser Google i en pressemeddelelse.

- Tanken er at tilføre mere værdi end bare betalingen. Står du eksempelvis og skal tage metroen, så er tanken, at du via Google Maps kan få en notifikation i Google Pay om, at metroen er forsinket, og at du i stedet kan tage bussen, siger Florence Diss, chef for Googles partnerskaber i blandt andet Europa, til Berlingske.

Nordea og Jyske bank er de første i Danmark, der har adopteret den nye betalingsform.

- Vi ønsker, at kunderne skal kunne vælge mellem alle de løsninger, der er. Det giver kunder med en Android-telefon mulighed for lette betalinger i ind- og udland, siger Peter Schleidt, bankdirektør i Jyske Bank, til Jyske Bank tv.

Betalingsløsningen er gratis at benytte, men som kunde betaler man ved at afgive data 'om betalingen' til Google.

Annonce

Google Pay kan bruges alle steder, som accepterer kontaktløs betaling.

 

Foto: Google