Top-Toy konkurs i Norge

"Lykkes ikke at sælge 53 butikker".

Annonce

I midten af ​​sidste år meddelte det danske firma Top-Toy, som driver detailhandelskæderne Toys “R” Us og BR i de nordiske lande, at de ikke ville blive offer for den konkursbølge, der ramte Toys R Us’ øvrige filialer over hele verden.

I løbet af oktober 2018 investerede Top-Toy i robotagenturet Autostore, hvilket skulle styrke virksomhedens e-handel, men den digitale overgang kunne siges at være alt for sent ude, og selskabet blev erklæret konkurs den 28 i Danmark, Sverige og Finland.

Baggrunden for konkursen var, ifølge selskabet selv, også flere konkurrenter samt ændrede legevaner hos børn.

Annonce

Og miseren for legetøjsgiganten fortsætter - nu melder Top-Toy nemlig også konkurs i Norge, blot en måned efter. Det skriver det norske finansmedie, E24.

Det er ikke lykkes koncernen at sælge sine 53 butikker, og derfor lukker samtlige af Top-Toys legetøjsbutikker i weekenden i Norge, hvor Fætter BR-butikken er kendt under navnet ”BR Leker”.

- Det er desværre ikke lykkedes os at sælge den norske del af forretningen, og vi må derfor i dag erklære, at vi indgiver en konkursbegæring, oplyser kurator John Sommer Schmidt i en pressemeddelelse.

Den 17. januar udmeldte den danske detailkoncern Salling Group, der ejer dagligvarebutikkerne Netto, Føtex og Bilka, at den ville opkøbe den danske del af Top-Toys brands og varelager, der har tilhørt Fætter BR.

Købet blev gennemført for nylig til en pris på 205 millioner kroner.

Alt legetøjet fra Fætter BR-butikkerne i Danmark skal
nu ud i lagerne hos Føtex og Bilka, oplyser Salling Group.

Top-Toy havde indtil for nylig 226 BR-butikker og 72
Toys"R"Us-varehuse fordelt i Norden - herunder i Danmark, Sverige,
Norge, Finland og Island.