Toys “R” Us konkurs i Danmark og Sverige

Julesalget var "en stor skuffelse".

Annonce

I midten af ​​sidste år meddelte det danske firma Top-Toy, som driver detailhandelskæderne Toys "R" Us og BR i de nordiske lande, at de ikke ville blive offer for den konkursbølge, der ramte Toys R Us’ øvrige filialer over hele verden.

Den danske koncern havde lagt mange kræfter i at ”rydde op”
i e-handlen og spåede lyse tider fremadrettet.

Annonce

- Vi er nu på vej til at få styr på e-handlen, og skal gå fra at være dårlige til at være rigtig god online, sagde Per Sigvardsson, administrerende direktør for Top-Toy, i juni 2018.

LÆS OGSÅ: Topmoderne robotlager hos stor nordisk butikskæde

I løbet af oktober kunne vi også berette, at Top Toy investerede i robotagenturet Autostore, hvilket skulle styrke virksomhedens e-handel.

Således tog virksomheden initiativet til forbedret e-handel meget alvorligt.

Den digitale overgang var imidlertid alt for sent ude, og selskabet er nu blevet erklæret konkurs.

Den 28. december er TOP-TOY A/S blevet konkurs-indgivet i Danmark, Sverige og Finland. Selskabets fysiske butikker har holdt åben, særligt for julegave-ombytning, indtil den 31. december 2018.

LÆS OGSÅ: Top-Toy konkurstruet: Nedlægger 450 stillinger


"Har arbejdet døgnet rundt"

Selskabet var allerede i gang med en rekonstruktion, som
blev godkendt den 21. december, men en skrantende julehandel har sat søm i kisten.

Top-Toy skulle efter sigende også have ledt efter en køber
af virksomheden – en søgen, som dog mislykkedes.

- Vi var kommet langt og havde fået vores plan godkendt af kreditorerne og retten. Vi har arbejdet døgnet rundt for at skabe gode rammer for en rekonstruktion af Top-Toy, men i dag må vi indrømme, at på grund af en dårlig julehandel, kan genopbygningen ikke længere fortsætte, siger Per Sigvardsson i en pressemeddelelse.

Øget digitalisering blev dødsstødet

Årsagen til den kritiske situation hos Top-Toy er øget digitalisering; et øget antal konkurrenter og forandrede legevaner blandt børn, meddeler virksomheden.

Hvad der kommer til at ske med e-handlen hos Top-Toy er uklart, men selskabet sælger i øjeblikket på sine nordiske sider, Toys "R" Us og BR, indtil den 4. januar.

Virksomheden er nu i konkursforvaltningens hænder, og da flere banker har pant i virksomheden, forventes leverandører til Top-Toy at stå tomhændige.

Top-Toy rapporterede i det seneste regnskabsår et driftsunderskud
på 149 mio. kroner og et samlet tab på 2.031 mia. kroner.