Trump trækker sig fra posttraktat i ny front mod Kina

Nu annoncerer flere amerikanske medier, at Præsident Donald Trump synes at arbejde hårdt for at reducere Kinas indflydelse på handelsområdet.

Trump-administrationen meddelte onsdag, at den vil trække sig tilbage fra en 144-årig posttraktat, idet kravet på traktaten giver lande som Kina og Singapore en urimelig fordel og oversvømmer amerikanske markeder med billigere e-handelspakker.

Annonce

LÆS OGSÅ: UPU beklager Trumps beslutning om tilbagetrækning 

Tilbagetrækningen fra den globale postaftale gentager præsidentens beskyldningsretorik mod Kina, som fokuserer på manipulation af handel og subsidiering af producenter.

Tiltaget har til formål at beskytte amerikanske producenter og det amerikanske postvæsen.

Processen vurderes imidlertid at tage mindst et år, ifølge en rapport fra CNN.

LÆS OGSÅ: Danske politikere er klar til kamp mod Kina-rabatter

USA vil fortsætte med at forhandle separat med UPU-medlemmer, og samtidig vil USPS, United States Postal Service, få mere magt til at fastsætte egne internationale postpriser.

Store amerikanske selskaber som 'National Association of Manufacturers' og 'US Chamber of Commerce' har også rost initiativet.

De mener, at status quo på terminalafgifter, altså gebyrer, som postkontorer opkræver hinanden for levering af international brevpost, helt grundlæggende fører til, at USA betaler for kinesisk fragt.

Annonce

Flere kæmper mod de kinesiske kræfter

Det er ikke kun USA, der kæmper mod Kina og landets billige e-handelspakker.

I Sverige har for eksempel Svensk Handel arbejdet for at fjerne Kinas portofordele. Fordelene straffer svenske e-handlere ved, at kinesiske e-handlere eksempelvis kan sende post til svenske forbrugere meget billigere.

Der er imidlertid allerede flere tiltag på bordet i Sverige og inden for UPU for at afbalancere systemet.

Kilde: Politico