Unge ildsjæle klar til e-handlens udfordringer

Har din virksomhed brug for digital assistance? En ny professionsbachelor i e-handel spirer hos CPHbusiness

Digitalisering er nok én af de ting, man ikke kan komme uden om. Nutidens forretningsmæssige landskab har i hvert fald skiftet karakter, og det er noget vi til stadighed er i gang med at tilpasse os.

Annonce

De teknologiske signaler har efterhånden også slået rødder hos uddannelsesinstitutionerne, og man er begyndt at tage højde for en ny ”niche”, eller måske nærmere noget, der bliver ”allemandseje” på ét eller andet tidspunkt – nemlig e-handel.

CPHbusiness har netop oprettet en ny professionsbachelor i e-handel.

Sven-Eric Bertelsen, programleder på PBA i E-handel hos Copenhagen Business Academy, er ikke i tvivl om, at den nye uddannelse er højaktuel.

Ifølge ham bliver de studerende klædt godt og grundigt på til selvstændigt at kunne arbejde med analyser og vurderinger af forretningsgange hos de danske e-handelsvirksomheder.

- På PBA i e-handelsstudiet oplever den studerende gruppearbejde, individuelle opgaver og dialogbaseret undervisning. Samtidig bidrager et praktikforløb til at den studerende bliver udstyret med lige præcis de kompetencer, der danner det faglige og personlige fundament for at blive en dygtig e-handelskøbmand. Jeg kan, mere specifikt, opdele uddannelsens eksistensberettigelse i fire dele.

 1. Uddannelsen har den helt rigtige kombination af teknisk know-how og merkantil viden for at få det bedst mulige ud af en e-handelsvirksomhed
 2. Studerende er i praktik i 2 ud af 3 semestre og tager relevante problemstillinger fra arbejdspladsen med som business cases i undervisningen
 3. Der er relevant fokus på brugen af data – også big data – ifm udviklingen af ens produkt og virksomhed
 4. På studiet er der altid fokus på kunden – hvad skal der til for at tilfredsstille kunden i det samlede forløb vi betegner som ”customer journey”, fortæller programlederen til Ehandel.dk

...Og det er ikke et helt upopulært fokus inden for uddannelsesverdenen, det der e-handel.

I julen 2018 talte jeg også med chefen for Videncenter for Digital Handel, Lars Henrik Larsen, om nye planer og initiativer, som skal højne de digitale kompetencer på erhvervsskolerne rundt omkring i Danmark.

LÆS OGSÅ:
”Vi vil give dansk erhvervsliv flere digitale købmænd”


Få digital assistance og kom forrest i køen til de nye studerende

De 60 studerende, som påbegynder den nye uddannelse hos CPHbusiness, skal i praktik. Tanken er, at de studerende hermed undervejs får afprøvet samt udviklet deres teoretiske kompetencer i praksis, og derfor bliver dygtige og pragmatiske e-handels købmænd.

Annonce

- Som praktik koordinator er det min opgave at hjælpe de unge og erhvervslivet med at finde hinanden. I den forbindelse planlægger jeg lige nu et praktik-dating-arrangement den 8. november. Jeg tænker, at de studerende kan være relevante digitale medarbejdere for flere af DI’s og FDIH’s medlemmer. Både som praktikanter og som faste medarbejdere, når de har afsluttet deres uddannelse, fortæller praktik koordinator Rie Ulrich til Ehandel.dk.

Praktikken ligger i foråret 2020 (uge 16-23) og igen i efteråret 2020 (uge 32-47)

Er du nysgerrig på at møde nogle af de unge e-handels-studerende, og måske endda lande en praktikant, kan du skrive til Rie Ulrich på: rie@cphbusiness.dk.

Hun kontakter dig med mere information om arrangementet den 8. november.


På uddannelsen arbejder den studerende med:

 • digital forretningsforståelse
 • e-handelsteknologier
 • dataanalyse
 • customer experience
 • advanced digital marketing
 • creative content

Endvidere vil den studerende også skulle forholde sig til:

 • e-handelsbegrebet
 • digitale forretningsmodeller
 • business cases inden for e-handel
 • nationale og internationale e-handelsstrategier og –løsninger
 • digital købsadfærd
 • de tekniske aspekter bag e-handelsvirksomhedernes aktiviteter