“Vil klare sig uden detailhandlen” – men udbygger lagre i hele Europa

 ”Vi ønsker selv at levere til vores butikker”.

I juni overtog Jacob Brunsborg formandsstolen i Lars Larsen Group efter sin far, og han har lagt i kakkelovnen til forandringer.

En helt ny strategi skal på bordet, og den kommer til at sætte skub i tingene på investeringsfronten. Det gælder både værdipapirer og ejendomme.

Annonce

I fremtiden er målet for Lars Larsen Group nemlig, at de mange investeringer skal kunne tjene lige så mange penge, som Jysk-kædens 2.850 butikker – Jysk, som tegner sig for 3,2 milliarder kroner, ud af en indtjening hos Lars Larsen Group på 3,7 milliarder.

Vores mål er, at balancen i vægtskålen udjævnes, så Lars Larsen Group en gang i fremtiden reelt vil kunne klare sig uden detailhandel, har Jacob Brunsborg udtalt i en kommentar.

LÆS OGSÅ: Jysk Arving sætter ny kurs: Vil klare sig uden detailhandlen i fremtiden

Men alligevel sker der lidt på detailfronten. En tilføjelse til det store Jysk-distributionscenter i Uldum  er på vej.

Entrepenørfirmaet KG Hansen skal opføre en tilbygning på 9000 kvm til den eksisterende lagerhal. Byggeriet bliver startet op i dette forår, og bliver klar til brug i foråret 2021.

Det oplyser Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director ved Jysk, i en mail til Licitationen.

Det er ukendt information, hvor mange penge Jysk præcis betaler for projektet, men der er tale om millioner.

Rune Jungberg Pedersen forklarer også, at den nye tilbygning er en del af Jysk’ udvidelse af lagerfaciliteter i hele Europa.

Annonce

Specifikt skal udvidelsen i Uldum bruges til opbevaring af eksempelvis madrasser og helpallepluk, som vi ønsker selv at levere til vores butikker fremfor at det sker direkte fra leverandøren.

Det store center i Uldum er bygget i flere etaper, fra 2008 til 2018. Det seneste højlager fra 2015 rummer i alt 32.300 kvm, eksklusiv udenomsanlæg.