Zalando åbner officielt det første distributionscenter i Norden

"Øge effektivitet og opfylde vækstmål".

Annonce

I dag indvier Zalando, Europas førende onlineplatform for mode og livsstil, og deres partner Ingram Micro officielt det nye distributionscenter i Brunna i nærheden af Stockholm i Sverige.

Det nye nordiske distributionscenter er udstyret med den mest avancerede automatiseringsteknologi i Zalandos portefølje. Takket være dets strategiske geografiske beliggenhed gør lageret det muligt at halvere leveringstiderne for kunderne i Norden.

Annonce

Med nye automatiseringsløsninger tilstræber Zalando at øge effektiviteten for at opfylde virksomhedens opstillede vækstmål samt supplere og understøtte medarbejdernes manuelle arbejde. Automatiseringen på det nordiske lager er fokuseret på udadgående processer, som giver kunderne de fleste fordele. Automatiseringssystemet tilpasses problemfrit til skiftende lagerprofiler, efterspørgsel og spidsbelastninger, så medarbejdernes effektivitet og ergonomi forbedres.

- Zalando tror på at kombinere topmoderne automatiseringsløsninger og passionerede medarbejdere. Vi anvender automatiseringsteknologier for at lette medarbejdernes arbejdsbyrde ved at fritage dem for monotone og ikke-ergonomiske opgaver. Samtidig øger vi effektiviteten. Bedre og hurtigere lagerdrift giver os mulighed for at behandle ordrer endnu hurtigere, og vores kunder vil få kortere leveringstider, udtaler dr. Jan Bartels, VP Customer Fulfillment and Logistics hos Zalando, i en pressemeddelelse.

30.000 kvadratmeter

Omkring 50 GreyOrange-butlere, som er avancerede autonome mobile robotter, der anvender "goods-to-person"-robotteknologi, supplerer det manuelle arbejde, som de ca. 500 medarbejdere udfører på stedet.

Størrelsen på det nordiske lager i nærheden af Stockholm er ca. 30.000 kvadratmeter, hvilket ca. svarer til tre fodboldbaner .

Hos Ingram Micro, der er den globalt førende virksomhed inden for logistik, forretningsfacilitering og livscyklushåndtering for enheder, er vi stolte af vores partnerskab med Zalando, den førende aktør inden for mode-e-handel i Europa. Vi er glade for at være en del af det, der sandsynligvis vil være en af de største logistiske opgaver i Norden. At
opbygge en stor organisation med en stærk kultur, der beskæftiger omkring 500 medarbejdere fra mange forskellige nationaliteter, er udviklende og tilfredsstillende, udtaler Joakim Samuelsson, nordisk direktør for Commerce & Lifecycle Services hos Ingram Micro.

Placeringen i nærheden af Stockholm er primært valgt på grund af dens avancerede infrastruktur og strategiske position, som gør den ideel til servicering af forbrugerne i Norden.

Lokaliteten har desuden det fulde potentiale for levering til de nordiske hovedstæder og levering på samme dag i Stockholm.

- Norden har været en af de hurtigst voksende regioner for Zalando, og vi ønsker at øge vores vækst, både hvad angår indtægter og aktive kunder. For at gøre dette er vi nødt til at komme tættere på kunderne i Norden. At forkorte leveringstiderne ved at åbne et satellitlager i Sverige samt at tilbyde et stærkt nordisk sortiment er afgørende elementer fermadrettet, udtaler Kenneth Melchoir, direktør for Nordeuropa hos Zalando.

Zalando og Ingram Micro er glade for at indvie distributionscenteret i Brunna med tanke på det fremragende samarbejde med regionen og kommunen Upplands Bro.