Zalando bygger storlager til lige knap 1,5 milliarder

"Skal fordoble indtægterne i denne region"

Den tyske onlinegigant Zalando bygger et nyt logistikcenter. Denne gang i Holland, Bleiswijk, nær Rotterdam.

Annonce

Virksomheden blev grundlagt i 2008, og i januar 2016 åbnede Zalando sit første lager uden for Tysklands landegrænser, i det nordlige Italien.

Et år senere, i 2017, meddelte vores søsterside, Ehandel.se, at modeoperatøren planlagde et satellitlager i Norden, der ville slå rødder i Brunna uden for Stockholm.

I oktober, 2018, sendte Zalando sin første pakke fra det svenske lager, men en officiel indvielse fandt først sted i januar i år, 2019.

LÆS OGSÅ: Så bliver Zalandos nya Sverigelager

I dag har virksomheden i alt ni logistikcentre fordelt i Europa, hvoraf seks er under opførelse.


Det højeste niveau af automatisering

Og nu, seks måneder efter, at det nordiske logistikcenter i Brunna blev officielt åbnet, meddeler Zalando, at de i løbet af denne sommer vil begynde at bygge et nyt lager.

Zalando vil investere 200 mio. EUR, hvilket svarer til omkring 1,4 mia. danske kroner.

Den massive investering skal sikre et højt niveau af automatisering i alle virksomhedens logistikcentre.

Annonce

Zalando skriver, at den høje automatisering vil frigøre lagermedarbejderne fra ergonomisk krævende opgaver.

- Et stærkt logistiknetværk er grundlaget for at kunne implementere vores vækststrategi og vores vision om at blive brændpunktet for mode. Ved at bygge et state-of-the-art varehus i Bleiswijk er vi sikre på, at vi har taget et vigtigt skridt i udviklingen af ​​infrastrukturen for at nå vores mål om 20 mia, GMV i 2023/2024, siger Jan Bartels, Logistikchef i Zalando, i en pressemeddelelse.

Det nye anlæg får et areal på 140.000 kvadratmeter og har en samlet lagerkapacitet på 16 millioner produkter – på sigt er det også planen at skabe 1.500 nye job.

Lageret i Bleiswijk leverer produkter til Zalandos kunder i Holland, Belgien, Luxembourg, Frankrig, Spanien og Storbritannien. De første pakker sendes fra lagret i sommeren 2021.

- Benelux-landene spiller en vigtig rolle i Zalandos vækstambitioner. I løbet af de næste fem år søger vi at fordoble indtægterne i denne region og dermed styrke vores position som markedsleder. Åbningen af ​​logistikcentret i Bleiswijk er en vigtig hjørnesten for at muliggøre denne vækst. Vi glæder os til at forbedre kundeoplevelsen ved at reducere vores leveringstider i Beneluxområdet og indføre tjenester med levering samme dag, så snart Bleiswijk er i fuld drift, siger Kenneth Melchior, direktør for Nordeuropa i Zalando.

Zalando skriver også, at virksomheden vil investere i bæredygtige løsninger og i installerer i den forbindelse solpaneler på det nye "lagerloft".

Foto: Zalandos kommende lager i Bleiswijk