Zalando skifter til 100 procent bæredygtig emballage

I 2020

Zalando tager endnu et skridt mod at minimere sit miljøaftryk.

Annonce

Plastikposer til skønhedsprodukter erstattes af papirsposer, og i 2020 vil virksomheden have udskiftet alle sine emballagematerialer med miljøvenlige materialer, der er 100  procent genanvendelige.

Herudover vil virksomheden reducere sit forbrug af plastik markant. Visionen for 2020 er at blive den førende platform for bæredygtig mode i Europa.

- Lige nu er vi i gang med at konvertere de plastikposer, som vores skønhedsprodukter leveres i til papir. Skønhedsprodukter behøver ekstra beskyttelse, da de er skrøbelige. Nu har vi imidlertid fundet et alternativ af papir, som er 100 % genanvendt og som desuden kan genanvendes til andre formål. Samtidig har vi introduceret såkaldte polybags, tynde beskyttelsesomslag til hver enkelt stykke tøj, som er fremstillet af mere end 60 % genanvendt plastik. Disse ændringer vil reducere vores forbrug af ikke-genanvendelig plastik med omkring 625,6 tons sammenlignet med forrige år, siger David Hejgaard, nordisk chef hos Zalando, i en pressemeddelelse.

For Zalando er emballage et af de mest strategiske emner indenfor e-handel.

Ifølge en undersøgelse om bæredygtig emballage gennemført af Coleman Parks Research i 2018 er dette område også vigtigt for europæiske forbrugere.

Hele 75 % af forbrugerne siger, at bæredygtig forsendelsesemballage har indflydelse på deres købsbeslutning.

-Vores Zalando-pakker er et af de vigtigste kontaktpunkter, vi har med kunderne, som skal have en rigtig god oplevelse, når de modtager vores pakker. Det er dog også et komplekst emne. På den ene side stræber vi efter at reducere mængden af emballage, og gøre materialerne mere miljøvenlige. På den anden side skal vi samtidigt også sikre, at produkterne beskyttes ordentligt undervejs til kunden. Som en platform af vores størrelse har vi stor indflydelse på, hvilke materialer vi bruger, og vi kan tilpasse vores processer for at reducere forbruget af disse materialer. På denne måde løser vi to miljøproblemer: Vi reducerer vores CO2-aftryk og mængden af affald, siger David Hejgaard.

Zalandos forsendelsesæsker består allerede af 100 procent genbrugspap.

Annonce

Ifølge Zalando vil det også være muligt at genbruge e-handelsemballage i fremtiden. I tråd med denne ide planlægger Zalando at teste en emballageløsning, hvor samme emballage genbruges igen og igen senere på året.