Bestseller-direktør tjener milliarder på britisk modeplatform

En fordobling i værdi. 

I denne tid kæmper mange butikker en brav kamp for at komme helskindet ud på den anden side af krisen.

Anders Holch Povlsen prøver at redde sin tøjkoncern, men det er ikke alt sammen ”ulykke”.

Annonce

Bestseller-ejeren har nyligt investeret i den britiske onlineplatform, ASOS – og det ser ud til at bære frugt.

For mindre end en uge siden deltog han i en kapitaludvidelse af ASOS til i alt 247 millioner britiske pund, svarende til over 1,9 milliarder danske kroner.

Den massive investering fra Anders Holch Povlsens lomme, der løber op i 600 millioner, blev foretaget via selskabet Bestseller United A/S.

Den gode forretning kommer sig af, at ASOS-aktien har haft fart på i løbet af påsken. Og således har værdien af Bestseller Uniteds aktiepost mærket en fordobling på meget kort tid.

Ifølge beregninger fra Berlingske taler vi om en samlet gevinst på over to milliarder kroner.


En undskyldning

I marts meddelte Bestseller, at man ikke ville betale husleje til alle de butikker, som modekoncernen lejer sig ind hos.

Det kom i kølvandet af, at koncernen, som følge af coronakrisen, afskedigede 750 medarbejdere og sendt 2400 ansatte hjem i en periode.

Beslutningen om henstand af husleje mødte dog megen kritik på de sociale medier, og det fik Bestseller på andre tanker. Anders Holch Povlsen sagde undskyld og bekræftede overfor Finans, at man ved indgangen til april valgte at betale huslejen for denne måned til de danske udlejere.

Annonce

Det drejer sig om lige knap 250 butikker.

LÆS OGSÅ: Bestseller-direktør undskylder: ”Vi har utilsigtet trådt ved siden af”