Slår pjalterne sammen i kampen mod madspild

Kunderne har efterspurgt det længe.

På trods af, at bæredygtighed allerede kom på dagsordenen fra 1990'erne, som supplement til debatten om klimaforandringer, er det blevet ét af dette årtis største buzzwords.

Og i forlængelse af den bæredygtige og klimavenlige debat kan man grave flere initiativer frem i forretningsverdenen, som skal hjælpe den grønne omstilling på vej.

Annonce

Netto har arbejdet med at mindske madspild siden 2016 og har i den forbindelse forpligtet sig til en reducering på 50 procent inden 2030.

Det nyeste tiltag er et samarbejde med Too Good To Go, som giver forbrugerne mulighed for at købe lykkeposer med overskudsmad, som ellers vil blive smidt ud.

Initiativet bliver indledt med et pilotprjekt i København, hvor i alt 11 Netto-butikker på Østerbro bliver sammenkoblet med Too Good To Go-app’en.

I Netto prøver vi, at gøre alt, vi kan for at bekæmpe madspild, og fra og med i dag kan man købe Too Good To Go Netto-poser i 11 udvalgte butikker på Østerbro. Bliver det en succes, så vil vi sammen se på, hvordan vi kan rulle det ud til hele Danmark - for kan vi koble alle vores flere end 500 butikker på, så kan vi virkelig gøre en forskel, siger Michael Tilsted, driftdirektør i Netto Danmark, i en pressemeddelelse.

Too Good To Go glæder sig også over det nye samarbejde. Særligt fordi, at kunderne faktisk har efterspurgt Netto i app’en over en længere periode.

Vi er superspændte på pilotprojektet med Netto. Næsten 1,9 mio. danskere har downloaded Too Good To Go-appen, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at en stor del af dem længe har efterspurgt Netto i appen. Så vi er meget glade for, at vi nu i første omgang kan give vores brugere på Østerbro mulighed for at teste konceptet, siger Heidi Boye, landechef for Too Good To Go i Danmark.

Det nye projekt starter i denne måned og forsætter, indtil videre, maj ud.

Annonce