I dag: Ny fragtmulighed i e-handlen – Instabox åbner i Danmark

Finansieringsrunde på 270 millioner. 

I løbet af den sidste måned har de danske medier været bevågne overfor e-handlen, og de stødt stigende kurver, hvad angår salg på nettet midt i coronatiden.

I 2019 købte danskerne varer på nettet for 146 milliarder danske kroner, hvilket er en omsætningsstigning på 13 procent, hvis man sammenligner med året før.

Annonce

Og nu får de danske forbrugere en helt ny mulighed, når pakken skal bringes ud.

I dag åbner den svenske tech- og logistikvirksomhed Instabox i Danmark.

Vi glæder os rigtigt meget til at åbne i Danmark, hvor den ekstra kapitaltilførsel gør det muligt at have en offensiv og langsigtet vækststrategi. Samtidig kan vi trække nogle af vores mere 50 samarbejdspartnere i Sverige med over sundet, så vi hurtigere kan udbygge vores distribution, siger Alexis Priftis, CEO og medstifter af Instabox.

Instabox samarbejder blandt andet med Junkyard, H&M, IKEA og Boozt.com i Sverige. Der bliver leveret pakker alle ugens syv dage, og ni ud ti pakker, der bliver bestilt inden kl. 16.30, kommer frem samme dag.

Det betyder i praksis, at du fx kan bestille en ny skjorte eller kjole om formiddagen og nå at hente den om eftermiddagen, inden du skal ud at spise eller i byen fredag aften. Og fordi vi har vores egne pakkebokse, behøver du ikke at stå i kø ved pakkeudleveringen,” fortæller Martin Nørtoft, General Manager for Instabox i Danmark.


Ekspansion til nye markeder

Nyligt har Instabox gennemført en ny finansieringsrunde på 36 mio. euro – eller næsten 270 mio. kroner – hvoraf en del skal bruges til fortsat vækst i Sverige og ekspansion til nye markeder.

Instabox har hvert år siden lanceringen i 2015 mere end tredoblet omsætningen. Sidste år fordoblede Instabox sin fysiske tilstedeværelse i Sverige, hvilket betyder at i alt seks millioner svenskere i dag har mulighed for at bruge tjenestens samme-dag-levering.

Instabox begynder i København og vil i løbet af 2020 udbygge netværket af egne pakkebokse til at dække resten af Sjælland og Fyn.

Annonce

Indledningvis har 2,5 mio. danskere således adgang til logistiktjenesten inden årets udgang.

I 2021 er planen, at resten af Danmark også skal med på bølgen.