Billedgenkendelse sparer tid på returvarer

Det svenske urfirma Daniel Wellington har reduceret tidsforbruget til håndtering af returvarer markant.

Annonce

Afhængigt af produktkategori returneres mellem 15 og 30 procent af alle varer købt online, så for de fleste webshop-ejere er håndtering af returvarer en tung og tidskrævende, men dog nødvendig, del af forretningen.

Derfor er der gode argumenter for at effektivisere håndteringen af returvarer.  Det var også tilfældet hos svenske Daniel Wellington, der designer og sælger ure og accessoires i et klassisk, minimalistisk design.

Annonce

Daniel Wellingtons ure sælges både via egen webshop og en række fysiske forhandlere. Og hver gang et ur kommer retur, så skal det registreres ved hjælp af et unikt serienummer, der er graveret med små cifre på urets bagside.

Det kræver skarpe øjne at aflæse nummeret korrekt, og håndteringen af returvarer var derfor både langsom og sårbar overfor fejl.

- Det tager en medarbejder mellem 40 og 60 sekunder at aflæse et enkelt serienummer, indtaste det i vores system og printe en returlabel. Men det vigtigste er nøjagtigheden. Med manuel aflæsning er der stor risiko for, at medarbejderen forveksler et ciffer eller foretager en tastefejl. Og numrene er så små, at du ikke kan indtaste ret mange ad gangen, før det begynder at blive anstrengende for øjnene, fortæller Lezgin Bakicioglu, Global Head of IT Operations hos Daniel Wellington, til Ehandel.dk.

Scan og print med billedgenkendelse

Som del af en ”growth hacking”-workshop internt i virksomheden blev Daniel Wellingtons it-afdeling præsenteret for problemstillingen med de besværlige serienumre.

Sammen med kundeservicemedarbejderne kom de frem til en løsning, der reducerede tidsforbruget markant ved hjælp af kunstig intelligens og billedgenkendelse fra Amazon Web Services.

– For at speede processen op og forbedre nøjagtigheden designede vi en app, der bruger billedgenkendelsesværktøjet AWS Rekognition til at aflæse nummeret og sende det direkte til en labelprinter. Nu tager det 3-4 sekunder at scanne et ur og printe en label. Samtidig giver det os mulighed for på sigt at tilføje andre funktioner, som for eksempel automatisk registrering i vores produktdatabase. Vi ledte længe efter en kommerciel app til at løse opgaven, men der var ingen, der kunne læse vores specifikke behov. Da vi først gik i gang med at bygge den selv var det forholdsvist simpelt, siger Lezgin Bakicioglu.

Se app'en i funktion her.