Dansk legetøjskæde vil overtage Fætter BR’s lokaler

”Der er stadig et marked for legetøjsforretninger”.

Annonce

Top-Toy indgav en konkursbegæring i slutningen af sidste år. Det skete på baggrund af et meget skuffende julesalg og dermed en rekonstruktion, der slog fejl.

Det medførte, at detailkæderne under det store legetøjsklenodie, Toys”R”Us- og Fætter BR-butikkerne, har lukket dørene landet over.

Men den uheldige situation for Top-Toy kan vise sig gavnlig for ”Legekæden”, der meget vel kan gå hen og vokse sig væsentligt større det kommende år.

Annonce

Det udtaler Indeks Retail, der købte Legekæden i 2013, i en pressemeddelelse.

Pressemeddelelsen beretter også, at Legekæden lige nu er i dialog om at etablere 14 nye Legekæden-butikker i Danmark - en del af disse i tidligere BR-lejemål. 

- Efter Top-Toy’s konkurs har flere medier og eksperter dømt de mindre, lokale legetøjsbutikker ude, men vi har omvendt fået mange henvendelser fra kunder, som ønsker en Legekæden i deres by, nu hvor BR lukker – og vi er i dialog med udlejere til BR’s lokaler, siger markedschef i Indeks Retail, Anders Dahl Iversen, i en pressemeddelelse.

Han fortsætter:

- Vi kan mærke på den respons, vi får fra kunderne, at der stadig er et marked for legetøjsforretninger, hvor magien findes set med børneøjne. Vi vil lade andre om at tage positionen som de store boks-butikker med tusindvis af kvadratmeter, otte meter til loftet og langt til faglig rådgivning. Vi vil fokusere på at være den mindre, lokale legetøjsforretning med tryghed, kendte og kompetente lokale ansigter og en god, personlig service - akkurat som Legekæden har været kendt for de seneste 30 år. Vores grundtanke er at skabe levedygtige butikker gennem et stærkt kædesamarbejde kombineret med lokalt ejerskab, siger Anders Dahl Iversen.


Legekæden, der er et frivilligt kædesamarbejde, består i dag af 26 forretninger i det danske. Heraf er 9 af butikkerne stand alone-butikker, hvor de resterende 17 deler butikslokaler med en anden butik, typisk en Bog & idé.

Foto: