De danske webshops holder Danmark kørende under krisen

Et stemningsskift.

En nedlukning af Danmark har kostet dyrt – i særdeleshed i detailsegmentet.

Men det ser ud til, at den danske nethandel holder sig i form. Det kan man mærke hos Postnord, som leverer 30 procent flere pakke fra danske webshops.

Annonce

Det har været overvældende. Vi ser stigende pakkemængder på over 30 procent. Og det er de danske webshops, der bliver handlet på. Vi ser tilsvarende et fald i de udenlandske webshops, siger Lene Reipuert, Head of Parcel Operations i PostNord.

I sidste uge skrev vi også om, at flere fysiske forretninger får lavet hjemmesider eller en decideret webshop, fordi de ikke længere kan tage imod kunder.

LÆS OGSÅ: Krisen kalder fysiske butikker til nettet – 30 procent flere webshops

Branchedirektør Sidsel Dyrholm Holst, DI Handel opfordrer danske virksomheder til at give den digitale handel et skud.

Den ekstraordinære situation, vi står i, hvor virksomheder ikke kan holde deres butikker åbne, og hvor mange mennesker er nødt til at være hjemme, er en god mulighed for virksomhederne til at styrke de digitale salgskanaler, siger branchedirektøren i DI Handel og uddyber:

De investeringer og ressourcer, som anvendes på at styrke de digitale salgskanaler, gavner ikke blot virksomhederne her og nu, men er også en investering, som vil betyde, at de står stærkere på den anden side af krisen.


"Dem, der holder samfundet i gang"

Udover Postnord, har Danske Fragtmænd også mere end rigeligt at se til i disse tider. Direktør Jørn P. Skov har 1.800 lastbiler, 3.000 medarbejdere og seks store fragtterminaler i fuld sving trods coronakrisen. Det er særligt motionsudstyr og hygiejneartikler, der er i høj kurs.

Udover motionsudstyr til private, flytter vi ekstreme mængder håndsprit og utrolig mange varer til byggemarkeder som Bauhaus og Harald Nyborg. Det holder vores omsætning oppe, fortæller han.

Annonce

Han ”glæder” sig samtidig over en helt ny status i samfundet, trods omstændighederne.

Da dronningen nævnte chauffører i samme sætning som forsvaret, skete der et stemningsskift. Transportbranchen er jo traditionel lavstatusbranche, og folk hader lastbiler – men nu er vi pludselig dem, der holder samfundet i gang. Det er fedt.

Branchedirektør Michael Svane, fra DI Transport, stemmer i. Det er en stor opgave at holde danskerne forsynet i denne tid.

Transportbranchen trækker et tungt læs med at sikre forsyninger til danskerne i disse tider. Derfor varmede dronningens ord, og jeg håber, at den nye bevidsthed om transportbranchens betydning vil blive husket - også når vi er kommet gennem krisen, siger Michael Svane til DIBusiness.dk