EU har besluttet at give en fleksibel Brexit-udsættelse

Det er positivt, mener Dansk Erhverv

Storbritannien kommer ikke til at forlade EU torsdag.

Medlemmerne af EU har netop besluttet at give en fleksibel Brexit-udsættelse til Storbritannien, så lovgivning og aftaler i forbindelse med Storbritanniens udtrædelse af unionen kan falde på plads, og så Storbritannien ikke falder ud af EU-samarbejdet d. 31. oktober uden aftale.

Annonce

Udsættelsen er givet til 31. januar 2020.

Det er positivt, fordi det væsentligt nedsætter risikoen for det forkætrede no-deal Brexit. Der kan i princippet nu findes en praktisk løsning, og vi kan sikre, at UK forlader EU i god ro og orden. Det er i alles interesse, selvom usikkerheden omkring det endelige brexit fortsætter, siger EU og International chef i Dansk Erhverv, Lasse Hamilton Heidemann, i en pressemeddelelse.

Efter planen skulle Storbritannien være udtrådt 31. oktober, men landet har bedt EU om udsættelse for at sikre, at lovgivningen kan være helt på plads.

EU og Storbritannien har indgået en aftale om brexit, som EU’s medlemsstaterne lægger vægt på ikke er til genforhandling, og der er derfor alene fokus på, at der skal være tid til at få den konkrete aftale på plads.

Hvis aftalen bliver åbnet i det britiske Underhus, eller der kommer et parlamentsvalg i UK og måske på sigt en ny afstemning om medlemskabet, så er processen og udfaldet igen uklart.

Vi havde naturligvis helst set, at vi var brexit foruden, men hvis det ikke kan være anderledes, er det klart at foretrække, at UK forlader EU på en velordnet måde – også selvom det tager lidt længere, siger Lasse Hamilton Heidemann

Det er tredje gang, at brexit bliver udskudt. Oprindeligt skulle briterne have været ude af samarbejdet den 29. marts i år.

Annonce