Europa-Kommissionen bekræfter: “Amazon skal granskes”

Undersøgelsen i Tyskland er dog afsluttet

Dagen efter rygter om en eventuel undersøgelse af Amazon, er EU-Kommissionen nu ude og bekræfte.

Annonce

I går kunne Ehandel.dk berette, hvordan kilder til nyhedswebstedet Bloomberg gik ud med oplysninger om, at en undersøgelse af Amazon foregik.

LÆS OGSÅ: Vestager sætter Amazon under luppen – stor udredning

Det er konkurrencekommissær Margrethe Vestager, der har truffet en beslutning om at granske e-handelsgiganten. Hun har tidligere haft øje på de amerikanske teknologiselskaber Apple og Google.

- E-handlen har øget detailkonkurrence og giver flere valgmuligheder og bedre priser. Vi skal sikre, at store online platforme ikke eliminerer disse fordele gennem konkurrenceforvridende metoder. Jeg har derfor besluttet at undersøge Amazons forretningspraksis og deres dobbelte rolle som markedsplads og forhandler – netop for at vurdere, om det overholder EU's konkurrenceregler, siger Margrethe Vestager i en pressemeddelelse.

Ifølge pressemeddelelsen vil Vestager specifikt gennemgå Amazons standardaftale med sælgerne på deres markedsplads.

Dette skyldes, at aftalen regulerer, hvordan e-handelsgiganten må bruge tredjepartsdata fra sælgerne.

Spørgsmålet er, om Amazon bruger denne type information til at udkonkurrere ”mindre” sælgere eller ej.

Europa-Kommissionen har ikke sat nogen tidsfrist for denne type undersøgelse.

Annonce

Undersøgelsen i Tyskland er afsluttet

Samme dag, som EU-Kommissionen vælger at indlede en undersøgelse med henblik på overtrædelser af konkurrenceloven hos Amazon, er en anden undersøgelse ført til ende.

I Tyskland er Amazon blevet gransket i syv måneder i en konkurrenceundersøgelse. Dette er efter, at mange af sælgernes på platformen klagede over for store afgifter på Amazon Marketplace.

Nu har Amazon foretaget ændringer i aftalerne mellem dem og sælgerne i Tyskland, Storbritannien, Frankrig, Italien, Spanien, USA og Asien.

De nye vilkår gælder om en måned.