Fætter BR-familie står ikke længere ved roret efter 36 år

Kun behov for én direktør

Fætter BR har i den seneste tid været gennem ild og vand.

Annonce

Top-Toy blev den 30. november 2018 begæret under rekonstruktion. Det skete i anledning af et årsregnskab, hvor selskabet var nødsaget til at nedskrive værdien af Top-Toys aktiviteter, som gjorde egenkapitalen i selskabet farligt negativ.

For at være helt eksakt, et tab på 149 millioner kroner på driften.

Men den store rekonstruktion slog fejl, og den 28. december kom dødsstødet, hvor Top-Toy blev erklæret konkurs efter et “svigtende julesalg”.

Den synkende skude blev dog reddet.

I midten af januar 2019 bekendtgjorde Salling Group, at de overtog rettighederne til det 68 år gamle Fætter BR-brand, inklusiv BR’s egne mærker på det danske marked. Desuden har koncernen købt hele Top-Toys danske varelager.

Siden da er det gået stærkt, og nu er samtlige BR-butikker back in business – fem måneder efter konkursen er der 26 butikker over hele landet.

I kølvandet på de mange forandringer, er der også ændringer at spore på direktionsgangene.


Slipper styringen

Ifølge Finans, er det nu første gang nogensinde siden stiftelsen i 1983, at Familien Gjørup ikke er en del af direktionen i familiens holdingselskab, Odin DK Holding A/S, som afslutningsvis var indehaver af 25 procent af konkursramte Top-Toy.

Annonce

Nu er direktøransvaret i Odin og datterselskaberne blevet overdraget til den mangeårige ansatte, Frank Helles Kristensen, der tidligere har haft ansvaret som finansdirektør i Top-Toy, faktisk gennem hele 32 år.

Frank Helles Kristensen overtog ledelsen i Top-Toy sammen med sin bror, Lars, fra henholdsvis deres onkel Henrik Gjørup og deres far, Bjarne Gjørup, tilbage i sommeren 2009.

- Som følge af færre aktiviteter i selskaberne har bestyrelserne besluttet, at der alene er behov for én direktør, skriver Frank Helles Kristensen i en mail til Finans.

Selv om Familien Gjørup ikke længere har plads i direktionen, sidder de dog fortsat på samtlige bestyrelsesposter i holdingselskabet.

Top-Toy beskæftigede omkring 3000 ansatte.