Gør din webshop klar til nye tider

Verden ser i dag helt anderledes ud end den gjorde for bare et måneder siden. Corona-krisen har lagt store dele af vores samfund øde, og det kan mærkes på alle fronter.

Verden ser i dag helt anderledes ud end den gjorde for bare et måneder siden. Corona-krisen har lagt store dele af vores samfund øde, og det kan mærkes på alle fronter.

Et af de steder, hvor krisen har ramt hårdt er i detailhandlen. Indkøbscentre er lukket, det samme er mange butikker, og dem der holder åbent har ikke samme omsætning som tidligere, fordi folk ikke længere kommer i butikkerne i samme grad, som de plejede at gøre.

Men på den anden side har Corona-krisen også skabt grobund for nye tiltag og muligheder. Muligheder som Google Cloud-teknologi kan være med til at løfte fra gode idéer til konkrete forretningstiltag.

Ifølge en rapport fra Price Waterhouse Cooper er folk mere villige til at handle på nettet under Corona-krisen end tidligere. Derfor er traditionelle forretningsdrivende mere pressede end dem, der kan levere varer og god service online.

Men for at kunne skabe en god oplevelse for kunder online, skal butikkernes systemer kunne følge med. Man skal have styr på sit varelager, prissætning, leveringer og kunne kigge frem i tiden og forudsige, hvad forbrugeren efterspørger næste gang.

Det kaldes at forecaste. Med god forecasting bliver man i stand til at træffe bedre beslutninger på sin virksomheds vegne. IT-virksomheden Computas er specialister i at udvikle forecastingmodeller ved hjælp af maskinlæring, og man har mange års erfaring med at gøre det til lige netop detailhandlen.

- Mange virksomheder bruger et Excelark til at holde styr på deres lager. Det er billigt, men ikke særlig effektivt.

Det kan oftest kun bruges og forstås af den person, som har lavet arket og fremmer hverken vidensdeling eller samarbejde. Derudover bliver det hurtigt uoverskueligt, hvis man har mange produkter på lager, siger Senior Data Sceintist hos Computas, Gabriel Casas og fortsætter:

- Der findes godt forecastingsoftware på markedet, men det er dyrt at købe licenser til, og det er ikke skræddersyet til din virksomhed, ligesom det kan være svært at få hjælp til præcis de problemer, du som virksomhedsejer oplever. Det samme kan man sige om visse cloud-løsninger, forklarer Gabriel Casas.

Hos Computas arbejder man med Google Cloud Platform, når man hjælper virksomheder i detailhandlen med at lave skræddersyede forecastingsystemer. Der er systemer, som kan bruges og tilpasses uanset om du ønsker bedre prissætning, større marginer eller hurtigt skal have tyndet ud i dit varelager, inden der kommer nye varer på hylderne. Og så har alle, der skal bruge systemerne, adgang til dem.

- Med Google Cloud Platforms værktøjskasse kan man strukturere den viden og erfaring, der er i en virksomhed til at bygge en skræddersyet og smidig forecastingsløsning. Med andre ord tager man al den visdom og erfaring, som findes i førnævnte Excelark, og gør det til en skalérbar, samarbejdsvenlig og automatiseret løsning, som passer perfekt til din virksomhed, siger Gabriel Casas.

Han understreger dog samtidig, at man skal være indstillet på en stejl læringskurve, når man kaster sig ud i sådan et projekt. Det er ikke let for nogen virksomheder at bygge et cloud-baseret projekt fra bunden. Men det er lige netop derfor, at det er vigtigt at bruge eksperter til det.

En af grundene til at Computas er eksperter i løsninger til detailbranchen skal findes i det tætte samarbejde med Google.

Hos Google har man i mange år analyseret data fra detailbranchen, og den er én af seks fokusbrancher hos firmaet. Alle kender Googles søgemaskine og YouTube, og det er erfaringerne fra dem, som man har taget med over i de løsninger, man bruger til at lave de bedste systemer til e-handel.

- Løsningerne er elastiske og får ikke blackouts.

Man skal ikke investere i mere kapacitet, end man skal bruge for at kunne håndtere spidsbelastningsperioder som Black Friday eller dem, vi oplever lige nu, hvor mange fysiske butikker er lukkede. Vi arbejder med 7 ud af verdens 10 største detailhandlere og hjælper dem med at køre gnidningsfrie e-shops via Google Cloud Platform, siger Henrik Hammer, der er Costumer Engineer hos Google Cloud.

Kontakt os hvis du er interesseret i at høre mere om, hvordan du kommer i gang med at lave datadrevne forecastløsninger og bruge maskinlæring i din forretning.