Lego vender skuden – milliarderne ruller ind

”Vi er specielt opmuntret af fremskridtet i lyset af de udfordringer, som legetøjsindustrien står over for”

Den 9. marts 2017 offentliggjorde Lego sit årsregnskab for 2016, som afslørerede den absolut laveste vækst siden 2007.

Annonce

De efterfølgende år var heller ikke ikke rigtig noget at prale af...

Men i nutiden er der heldigvis fremskridt at spore, og salget er begyndt at vokse igen hos den legesyge koncern.

For første gang siden 2017 præsenterer Lego nemlig et halvårsregnskab med stigende omsætning. Og det er noget man jubler over.

- Jeg er glad i dag. Jeg er meget tilfreds med regnskabet. Vi havde et mål for 2018 om at stabilisere virksomheden. Derfor er vi glade for at opnå dette, siger Niels B. Christiansen, der er koncernchef hos Lego, til DR.

Som følge af de mange investeringer, er Legos omsætning steget fra 14,3 milliarder kroner i første halvår 2018 til 14,8 milliarder kroner i første halvår, 2019.

På trods af gode tal, koster investeringerne dog en smule på bundlinjen, og Legos overskud lander på 2,7 milliarder kroner i første halvår af 2019.

Det svarer til et fald på 300 millioner kroner, hvilket viser sig at være det mindste overskud i seks år.


Kræfter på Kina

I år har Lego planer om at åbne 160 nye butikker over hele verden samt investerer massivt i at udvikle nye produkter og e-handel.

Annonce

Det er især det kinesiske marked, Lego er meget interesseret i og har investeret en del penge. Ambitionen er, at Lego vil åbne 140 butikker i Kina inden udgangen af 2019. I Kina oplever Lego allerede tocifrede vækstrater, hvorimod salget i USA og Vesteuropa er en smule mere beskedent.

Ifølge Niels B. Christensen ser fremtiden lys ud.

- Vi er specielt opmuntret af fremskridtet i lyset af de udfordringer, som legetøjsindustrien står over for, især lukningen af Toys'R'Us. Disse forandringer har givet os mulighed for nye måder at komme i kontakt med vores kunder og forbrugere, siger Niels B. Christiansen til DR.

Lego blev grundlagt i 1932 af Ole Kirk Kristiansen og har hovedkontor i Billund og globale kontorer i Enfield i USA, London i Storbritannien, Shanghai i Kina og Singapore.