Nu er Amazon over 1000 milliarder dollars værd

150 millioner kunder i Prime. 

Ifølge Reuters har Amazon sluttet 2019 af med et brag.

I sit fjerde kvartal har den gigantiske onlineaktør solgt for et beløb, der kan være svært at føle på.

Annonce

Det blev til hele 87 milliarder dollars, hvilket svarer til over 590 milliarder danske kroner. Det er en stigning på 21 procent, sammenlignet med samme periode sidste år.

Ifølge CBNC.com har det stærke årsregnskab har fået Amazon-aktien, i den kæmpemæssige internethandel, til at stige med 12,1 procent, hvilket skyder værdien på selskabet helt i vejret.

Nu er Amazon over 1000 milliarder dollars værd.

Det er meget få virksomheder i USA, der kan prale af så store beløb ”i banken” – Apple er et eksempel på endnu en forretning, der kan være med i den værdiklasse.

Det er særligt julen, der har været udslagsgivende for det ekstra salg i fjerde kvartal hos Amazon, og her måtte man ansætte yderligere 250.000 fuld- og deltidsmedarbejdere for at kunne møde efterspørgslen.

Der har også været meget fokus på at pleje Amazons prime-medlemmer, over 150 millioner i dag, som bliver tilbudt gratis levering på bare én dag mod to dage tidligere.

Også dette tiltag har fået salget til at stige, idet flere medlemmer har tilmeldt sig tjenesten, kommenterer Amazons administrerende direktør, Jeff Bezos, i forbindelse med regnskabet.

Prime-medlemskabet fortsætter med at blive bedre år efter år. Og kunderne reagerer - flere folk meldte sig ind i Prime i dette kvartal end nogensinde før, siger Jeff Bezos ifølge Ritzau Finans.

Annonce

Selskabet forventer en omsætning mellem 69 og 73 milliarder dollars.

/ritzau/