Online-apotek tager kegler

Succes med Danmarks første apotek, der ikke har salg fra en fysisk butik.

I 2015 trådte en ny apotekerlov i kraft, som gjorde det muligt for farmaceut Tine Vestergaard at drømme stort.

Annonce

Og i 2016 fik hun bevilling til at drive Danmarks allerførste online apotek. Det digitale apotek Apopro åbnede sine døre med tre deltidsansatte i juni 2017 og modtog 29 ordrer den første måned.

Siden er det gået stærkt, og i dag har onlineforretningen – med domicil i Greve – behandlet over 10.000 ordrer og leveret mere end 330.000 varer.

- Tal fra Apotekerforeningen, Danske Regioner og Dansk Selskab for Patientsikkerhed viser, at 14 procent af alle indlæggelser skyldes, at patienterne har taget forkert eller for meget medicin, og at hver femte håndkøbskunde efterspørger forkert lægemiddel eller bruger det forkert. Formålet med Apopro er at gøre det nemmere og mere trygt at være medicinbruger i Danmark. Vi ansætter dygtige farmaceuter og farmakonomer til at give kunderne en målrettet rådgivning gennem anonym chat eller videosamtaler, siger Tine Vestergaard til Retailnews.

9.7 på Trustpilot

Det digitale apotek er blevet velmodtaget, og mange nye forbrugere strømmer stadigvæk til.

Kundernes positive indtryk af Apopro kommer blandt andet til udtryk på anmeldertjenesten Trustpilot, hvor 2.600 personer har givet apoteket en score på 9.7 ud af 10.

- Vi er vokset pænt støt, fordi vores kunder er tilfredse med at handle hos os og kommer igen. De oplever, det er nemt, hurtigt og billigt hos os. Vores vision er at være verdens bedste digitalt funderede apotek, og vi vil være Danmarks største. Det tror jeg, at vi kommer i mål med, understreger Tine Vestergaard.

Virksomheden er godkendt af Lægemiddelstyrelsen, E-mærket og medlem af Danmarks Apotekerforening.

Apopro leverer receptpligtig medicin, øvrige apoteksvarer og personlige plejeprodukter direkte til døren i hele Danmark. Pakken kan også afhentes i en pakkeshop.

Annonce

Kilde: Retailnews

 

Foto: Tine Vestergaard med samarbejdspartner Martin Glesner fra Apoteka ApS. Pressefoto