Online-salg af rejser eksploderer i Skandinavien

Svimlende summer bliver overført for at få en oplevelse under varme himmelstrøg, og det hele sker online

Danskere, nordmænd og svenskere bestiller rejser på nettet som aldrig før. Faktisk er rejser den kategori, skandinaverne bruger flest penge på, når de handler på nettet. Det viser DIBS årsrapport om nordic e-commerce.

Annonce

Danskerne bruger omkring hver fjerde krone i nethandlen på rejser og transport. Og en stor del af rejsebudgettet går til pakkerejser, hvor alt fra fly og hotel til oplevelser er samlet, og bliver bestilt på rejseselskabernes hjemmesider.

I mange tilfælde står der både 100.000 og 200.000 kroner i betalingsvinduet, når skandinaver køber rejsen hjemme fra sofaen.

Danskerne hev betalingskortet frem hele 15,2 millioner gange i 2018 for at bruge 33,3 milliarder DKK på rejser online, mens nordmændene brugte 29,2 milliarder NOK. Svenskerne, som i det hele taget bruger store beløber online, ligger helt i top i Skandinavien.

I 2018 brugte svenskerne hele 113 milliarder SEK på køb af rejser online.


Det skal være nemt at bestille en rejse

Rejsebureauet Check Point Travel, som i 23 år har specialiseret sig i at sammensætte rejser til blandt andet USA, Cuba, Sri Lanka, Thailand, Canada, Vietnam og Bali, bekræfter tendensen:

- En meget stor del af vore rejser bliver i dag bestilt på hjemmesiden. Kunderne træffer deres beslutning ud fra den information og de billeder, der er tilgængelige. Og så har andre kunders anmeldelser af vore rejser naturligvis også en betydning for deres valg. Hvis kunderne har spørgsmål til en rejse, så bruger de meget ofte vores chat, hvor de kan få et hurtigt svar, mens de sidder ved skærmen og ser på rejsen,” fortæller bureauchef Henrik Særmark-Thomsen, der for snart 10 år siden tog de første skridt i retning af online-salg af oversøiske pakkerejser.


Online salg betyder bedre priser

På baggrund af de positive erfaringer med online salg af store ferierejser i Danmark, åbner Check Point Travel om kort tid i både Sverige og Norge. Og her kan bureauets rejser udelukkende bestilles online.

- Tidligere sad vi om et bord med kataloger og talte os frem til den perfekte ferie i fællesskab. I dag kan vi tilbyde en tilsvarende service digitalt, og det er helt i tråd med kundernes ønsker og behov. Skandinaverne er trygge ved at købe rejser online – selv de store oversøiske rejser. Fordelen for kunderne er, at de kan bestille, når de har tid og lyst. Depositum skal først falde, når kunden har modtaget en endelig bekræftelse. De har en 48 timers fortrydelsesret. Og med en online-model kan vi holde omkostningerne nede og tilbyde kunderne en rigtig god rejse til en virkelig skarp pris, forklarer Henrik Særmark-Thomsen.

Annonce

I Check Point Travels webshop er Thailand det mest solgte rejsemål. Herefter følger Bali og Cuba. Rejserne er typisk på to uger og koster fra 8000 til 25.000 DKK.