PostNord afslører detaljerne i den store nærboks-satsning

Ingen tasteturer eller pinkoderFor nylig lancerede PostNord, hvad de kalder en pilottest af en ny type pakkebokse. Den nye satsning bliver afprøvet i Kolding, hvor man i alt opstiller 200 bokse rundt omkring i byen.

LÆS OGSÅ: PostNord vil gøre det endnu nemmere at hente pakker

Fremadrettet er planen, at de nye pakkebokse til udrulles i hele det danske land. PostNord og Swipbox har udtalt, at 10.000 pakkebokse skal opstilles inden 2020. De danske forbrugere skal således kun gå 350 meter for at hente deres pakke.

I øjeblikket sigter PostNord og SwipBox efter at få feedback fra kunderne i løbet af en seks måneders testperiode, således at teknologien og systemerne kan evalueres ift. en udvidelse.

“Det skal være så enkelt som muligt”

En anden ting, der er interessant med henblik på de nye pakkebokse, er, at de mangler en digital skærm. Det er noget, som de fleste – hvis ikke alle – andre pakkeløsninger har. Boksene er også batteridrevne.

Det skal være så enkelt som muligt. Ingen tastaturer og ingen pinkoder. Modtageren åbner døren med mobilen, og alt er baseret på en digital låseplade, som PostNord har udviklet. Platformen åbner digitalt låste rum ved hjælp af en digital engangsnøgle, siger Tim Jørnsen, chef for eCommerce & Logistics hos PostNord.

Det er helt tydeligt, at planerne er store og strækker sig udover ”bare” pakker.

– I fremtiden vil platformen kunne åbne digitale låse til eksempel pakkebokse, døre og biler, så modtageren kan modtage forsendelser, når det passer bedst. Platformen forbinder teknologien i skabene med bluetooth, forklarer Tim Jørnsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest