PostNord i storsatsning for miljøet – lancerer bæredygtig emballage

Sparer 42 procent CO2.

En ny løsning dukker nu op på en række af landets posthuse.

I kølvandet på klimadebatten, herunder arbejdet med at reducere CO2-udledning, når der bliver transporteret pakker og breve, introducerer PostNord en nymiljøvenlig genbrugsemballage.

Annonce

Et grønt alternativ, til når julegaven muligvis skal tværs over landet.

Med julen lige om hjørnet kan vores kunder nu sende deres julegaver eller julehilsener i en bæredygtig emballage og både glæde modtager og tænke på miljøet, udtaler Stine Sander, head of e-Commerce & Communication, PostNord Danmark, i en pressemeddelelse.

Emballagen, som er udviklet af RE-ZIP, kan genbruges op til 30 gange og på den måde spare op til 42 procent CO2, sammenlignet med engangsemballage, som stadigvæk er den mest bruge.

PostNord arbejder løbende på at reducere sit Co2-aftryk ved at teste og implementere løsninger, der skal bidrage til en mere bæredygtig fremtid.

Vi er derfor rigtig glade for samarbejdet med RE-ZIP, som er med til at sikre, at klimabelastningen pr. pakke og brev bliver kraftigt reduceret for hver gang emballagen genbruges, kommenterer Stine Sander.

Med den nye emballage er der langt kortere vej til genbrug.

Modtageren af pakken kan aflevere den brugte emballage ved at putte den i en rød postkasse eller indlevere den på det lokale posthus – efter et kvalitetstjek bliver emballagen hurtigt sendt tilbage i omløb.

I en introduktionsperiode, henover jul og nytår, vil den genanvendelige emballage kunne købes i hele landet på 200 af PostNords større posthuse.

Annonce

Fra årsskiftet vil emballagen også være tigængelig på PostNords øvrige posthuse.

Vi er stadig ved at udvikle på konceptet og er kun i startfasen. Hvis danskerne tager godt imod emballagen, vil vi i det nye år arbejde på en pantløsning, hvor man på samme måde, som vi kender det fra flasker – kan pante emballagen og derved motivere til en høj andel af genanvendelse, forklarer Stine Sander.

Løsningen, med den langt mere miljøvenlige indpakning, er også allerede blevet implementeret hos flere netbutikker.

RE-ZIP har i forvejen samarbejde med forskellige netbutikker, hvor kunder kan tilvælge bæredygtigt emballage ved check-out. Når de så har modtaget pakken, kan de bagefter aflevere den brugte emballage i en postkasse eller på posthuset og starte omløbet. På den måde henvender løsningen sig i høj grad også til netbutikker, oplyser PostNords presseafdeling en mail til Ehandel.dk.