Tidligere konkurstruet smykkekæde er på benene igen

”Sådan noget sker jo ikke inden for et regnskabsår”.

Det har været nogle svære år for danske Pilgrim, som blev reddet i sidste øjeblik af rigmanden Claus Hommelhof fra en truende konkurs for fem år siden.

Siden da har årsregnskaberne haft islæt fra en udfordrende tid.

Annonce

I regnskabsåret 2017/2018 kom Pilgrim ud på den anden side med et underskud på 17,5 millioner kroner, hvilket var en forværring på 10 millioner. Det satte også spor på egenkapitalen, som landede på minus 13,8 millioner.

Men på trods af de røde tal, var den daværende direktør positivt stemt overfor fremtiden.

Det går faktisk godt i alle salgskanaler. I butikkerne i Danmark tjener vi gode penge, og vi har fremgang på vores egen onlineplatform, udtalte Annemette Markvad, stifter af Pilgrim, til Børsen sidste år.

Og det var måske med rette – nu ser tingene lige pludselig en del lysere ud for smykkekæden.

Fra at have tabt 25 millioner kroner i de to seneste årsregnskaber, ender Pilgrim med et overskud på syv millioner kroner på bundlinjen i 2018/19.

Mange af de initiativer, som vi har arbejdet med over tid, begynder at give resultater både på top- og bundlinjen. Sådan noget her sker jo ikke inden for et regnskabsår, det er et langt og sejt træk at lave de forandringer, siger Christian Broe, nuværende administrerende direktør i Pilgrim, til Børsen.

Pilgrim er grundlagt i 1983 af Annemette Markvad og Thomas Adamsen og har i dag 30 butikker i det danske land.

Annonce