To-trins verificering: Zalando gør betalingen mere sikker

"Kundefokus er en del af vores DNA"

Den 14. september indføres nye EU-direktiver for mere sikker online betaling.

Annonce

Stærk kunde-autentificering (SCA), som det nye direktiv, gælder i hele EU og er en del af Revised Payment Service Directive (PSD2).

De nye regler betyder, at du som en online-platform skal igennem to verifikationstrin i forbindelse med, at kunden foretager et køb på den pågældende hjemmeside.

Formålet er at beskytte kunder mod onlinesvindel, i takt med at e-handlen vokser.

Den internationale tøjgigant Zalando annoncerede i dag, at de vil lancere et nyt, mere sikkert betalingssystem, i tråd med de nye retningslinjer.

- Kundefokus kombineret med teknologi og hastighed er en fast del af Zalandos DNA. Derfor er vi glade for at være blandt de første virksomheder, som succesfuldt har implementeret SCA sammen med Adyen, siger Kai-Uwe Mokros, administrerende direktør for betalinger hos Zalando.

Betaling sker ved hjælp af en opgraderet 3D Secure-løsning.

LÆS OGSÅ: Går e-handlen i sort 14. september?

De nye regler vil også betyde, at betalingerne bliver mere tilpassede køb på mobilen, end de har været tidligere.

Annonce

Det er virksomheden Adyen, en platform, der efter eget udsagn er bygget til at accelerere og forenkle globale betalinger, som har indledt samarbejde Zalando om den nye løsning.

Alexa von Bismarck, Country Manager i Adyen, Tyskland, udtaler:

-Det er en fornøjelse at arbejde med Zalando, som går forrest ved at implementere Strong Customer Authentication. Topprioriteten for Zalando og Adyen er at sørge for, at kunderne kan betale sikkert online og samtidig får en god shoppingoplevelse. Det er præcis hvad Adyens 3DS 2-løsning garanterer.


LÆS OGSÅ: E-handlerens guide til SCA og 3D Secure 2.0

Betal med fingeraftryk

For kunderne betyder det, at der vil være flere trin, før betalingsprocessen kan afsluttes.

Det nye system er baseret på at verificere mindst to trin, før købet gennemføres.

Hvis man vil betale med kort, skal man, som normalt, først udfylde sine kortoplysninger. Derefter kan man blive verificeret på tre forskellige måder: Fingeraftryk, en adgangskode eller ved at sende en engangskode til sin mobiltelefon.

Zalando annoncerer, at det også bliver muligt at logge ind med sit bank-id for at betale.

Foto: Kai-Uwe Mokros