Amazon lægger pres på supermarkederne

Priserne bliver sænketNetgiganten Amazon overtog for et par år siden den amerikanske økologiske butikskæde Whole Foods. Nu er detailkæmpen på internettet parat til at udvide med endnu flere fysiske forretninger.

Amazon har planer om at åbne snesevis af nye supermarkeder i flere amerikanske storbyer. Det oplyser kilder med kendskab til sagen til The Wall Street Journal.

LÆS OGSÅ: Wupti Marketplace: Den danske pendant til Amazon

Den første af de planlagte butikker skal åbne i Los Angeles inden udgangen af 2019. 

Men lige nu er fokus rettet mod supermarkedskæden Whole Foods Market, hvor Amazon sænker priserne på over 500 varer.

Det går ikke ubemærket hen…


Whole Foods stiger i værdi

Ifølge Ritzau var nyheden med til at lægge pres på den amerikanske detailsektor, hvor blandt andet den største købmandskæde – Kroger – faldt i værdi.

LÆS OGSÅ: Danske retailere fejler i kampen mod Zalando og Amazon

Til gengæld er Amazon, som ejer Whole Foods Market, gået frem.

– Vi vil fortsat fokusere på at sænke priserne og tilbyde kunderne den kvalitet og det innovative sortiment, de forventer af Whole Foods, siger John Mackey, medstifter og administrerende direktør, i en pressemeddelelse.

Sænkningen af priser kan ses som et modsvar til de tyske konkurrenter Aldi og Lidl, der lige nu har travlt med at ekspandere i USA.

Det skriver CNN.

I 2017 købte Amazon Whole Foods Market for 13,7 milliarder kroner, som på dét tidspunkt havde 460 butikker og en omsætning på omkring 16 milliarder om året.

Kilde: Detailfolk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest