Bestseller møder kritik: “Det er et vanskeligt puslespil”

Arbejder i døgndrift.

Den aktuelle krise har sat spor i Danmark – i det sociale liv, i kulturen og ikke mindst i det danske erhvervsliv.

I sidste uge skrev vi om, at Bestseller tog en beslutning om at afskedige 750 medarbejdere i Danmark. Det samme skete hos DK Company et par dage forinden.

Annonce

LÆS OGSÅ: Bestseller: ”Det er med ondt i hjertet, at vi afskediger 750 medarbejdere

Efter den massive fyringsrunde har Bestseller også meddelt, at de fra den 1. april vil udskyde huslejebetalingen til 200 butiksudlejere.

Beslutningen møder megen kritik, som Bestseller nu står frem og svarer på.

Tro mig. Vi ønsker ikke at presse vores udlejere ud i en vanskelig situation, men den her situation er så svær og ny for alle parter, så vi er nødt til at finde en fælles vej, og det er det, vi rigtig gerne vil finde sammen med vores udlejere og andre samarbejdspartnere, siger Thomas Børglum Jensen, der er finansdirektør i Bestseller, til TV MIDTVEST.

Bestseller har 2.500 butikker rundt i Europa og skabte et overskud på 2,5 milliarder kroner sidste år. Men i dag er alle butikkerne lukket ned som følge af coronakrisen, og det betyder, at omsætningen er nul kroner fra den anden dag til den anden.

Det er et vanskeligt puslespil, mener Thomas Børglum Jensen.

Vi er i en alvorlig situation. Jeg kan hovedsageligt snakke for vores virksomhed og vores branche. Vi havde for to-tre uger siden alle vores butikker åbne, og vi har den dag i dag alle vores butikker lukkede, så vi er i en situation, hvor vi har alle vores kunder i en ligeså svær situation som os. De kan ikke drive en forretning, de har ikke mulighed for at betale, så hele den her situation bliver et vanskeligt puslespil, som vi skal have til at lykkedes.

Han understreget samtidig, at Bestseller ikke ønsker at løbe fra sit ansvar, men håber på forståelse fra de butiksudlejere, der nu kommer til at mangle husleje.

Annonce

En husleje, som forhåbentlig kun vil udeblive én måned.

Ifølge finansdirektøren arbejder Bestseller i døgndrift på nuværende tidspunkt for at finde  løsninger, så koncernen også eksisterer i fremtiden.