Dansk elektronik-mastodont presset af et hårdt marked

Dyk i indtjeningen

Den danske elektronikkæde Elgiganten har varehuse i hele landet, men markedet er særdeles kampdygtigt og kæden har, trods stor repræsentation, oplevet et fald i sin indtjening.

Annonce

Vækstkurven har ikke været den samme, som de foregående år - dog leverer Elgiganten et overskud på 114 millioner danske kroner med en omsætning på over 6,2 milliarder kroner.

Sammenligner man med året før, havde Elgiganten A/S et overskud på 127 millioner kroner før skat, og omsætningen var oppe og runde 6,15 milliarder kroner.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse, som behandler udviklingen i regnskabsåret 2018/19.

I regnskabet sætter det altså spor, at markedet ikke viser sig fra sin mest barmhjertige side.

Elgiganten kæmper om forbrugernes gunst med store kæder som Power og Bilka, og derudover er der flere spillere i onlineverdenen end nogensinde før. Og en stigende e-handel, vel at mærke.

Med konkurrenter, der ånder dig i nakken, kommer der ofte nye ideer og tiltag på bordet, som skal ”lokke” kunden til.

I starten af juni 2019 valgte Elgiganten eksempelvis at indgå et samarbejde med betalingsselskabet Ayden for at kunne tilbyde flere betalingsmetoder i alle sine butikker i Norge, Sverige Danmark og Finland.

Det har til formål at gøre shoppeoplevelsen endnu bedre og mere gnidningsfri for de mange, nordiske kunder.

LÆS OGSÅ: Elgiganten intensiverer sin omnichannel-strategi

Annonce

Tilfredshed trods modstand

Den skærpede konkurrence er noget, som administrerende direktør hos Elgiganten, Peder Stedal, har øje på, og derfor er han særligt begejstret for en eleveret toplinje.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi fortsat løfter vores toplinje og tjener penge i et benhårdt marked med stor konkurrence, udtaler Peder Stedal i mandagens pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen udtaler Peder Stedal også, at Elgiganten har haft held med at satse mere på salg af services og tjenesteydelser til forbrugerne inden for ny teknologi.

Derudover er salg til virksomheder og offentlige institutioner vokset markant det seneste år, så kædens erhvervsforretning slår rekord.

Elgiganten blev grundlagt i det danske i 1996 og indgår i den norske koncern, Elkjøp Nordic – ejet af britiske Dixon med 425 varehuse i Norden.

LÆS OGSÅ: Ny administrerende direktør til Elgiganten Nordic

Kilde: Finans 

Foto: Peder Stedal