Danske e-handlere på visit hos topmoderne Amazon

"Vi blev klogere på muligheder og udfordringer”.

Foreningen for Dansk Internethandel har været på medlemstur i Tyskland, hvor de kunne besøge Amazons kæmpestore logistikcenter.

Annonce

På turen var omkring 60 nysgerrige e-handlere, der trådte over dørtærsklen til centret på hele 64.000 kvadratmeter – blot ét af 12 logistikinstallationer i Tyskland.

Formålet med 'ekspeditionen' var at give danske netbutikker en dybere forståelse for, hvilke kræfter de kæmper imod. Topmoderne robotteknologi, 1700 medarbejdere samt håndtering af 11000 varenumre og 40 mio. varer satte i hvert fald sine spor hos de besøgende danskere.

LÆS OGSÅ: Amazon lurer: Fremtiden for dansk e-handel i en kamp om overlevelse?

- Folk var begejstrede og imponerede. Der blev talt en masse om fascinationen og frygten for Amazon, men mindst lige så meget om, hvad vi kan lære af dem, så vi er klar til konkurrencen. Det var et af målene med turen, så det var en succes, fortæller Direktør i FDIH, Niels Ralund.

En størrelse, man skal tage alvorligt

Det er helt afgørende, at man har en klar strategi, hvis man vil prøve kræfter med den gigantiske markedsplads.

- Jeg plejer at sammenligne det med en kogeplade. Du kan godt lægge et par fingre op, men du skal ikke smide alle fem fingre på pladen, for så risikerer du at brænde nallerne. Derfor er jeg også glad for, at jeg i bussen kunne høre, at der blev talt en masse om, hvordan de danske netbutikker kan udnytte Amazons muligheder til at øge eksporten  og samtidig tage kampen op herhjemme, når Amazon kommer, afrunder direktøren.


Kilde:
FDIH

Annonce