Danskerne har kridtet skoene til den store tilbudsjagt

Men hvem er de mest ivrige tilbudsjægere, og hvad går de efter?

Selv om dette års Black Friday kun er den sjette af sin slags i Danmark, er den for længst blevet årets største shoppingdag.

Annonce

Den stigende popularitet har fået mange webshops til at strække begivenheden hen over weekenden og frem til Cyber Monday. En del har tilmed valgt at ”tyvstarte” – ikke bare dagen før, men allerede mandagen inden selve Black Friday, og kalder det meget passende for ”Black Week” i stedet.

På sidste års Black Friday havde prissammenligningstjenesten PriceRunner over en halv million danske besøgende på jagt efter gode tilbud. Hos Pricerunner forventer man en stigning på 20 procent i forhold til sidste år.

LÆS OGSÅ: Flere netbutikker fortsætter festen efter Black Friday

Hvem er de største tilhængere af Black Friday?

Vi finder de mest købelystne forbrugere i aldersgruppen 25-50 år. Geografisk er interessen størst i hovedstaden.

– Københavnerne gik i langt højere grad end resten af landet på storudsalg på den store udsalgsdag Black Friday i 2017. Knapt halvdelen af den samlede trafik på pricerunner.dk under Black Friday var fra københavnske forbrugere, og vi forventer, at vi igen i år vil se det samme mønster på Black Friday,” siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner i Danmark.

LÆS OGSÅ: Hvordan optimerer du dit salg på Black Friday?

Hvad vil forbrugerne have?

– Danskerne elsker gode tilbud på mere end 30 procent rabat. På Black Friday er det ud over elektronik også mobiltelefoner, tøj, sko, tv og spil, vi gerne vil købe med store rabatter, siger Martin Andersen.

Til Black Friday 2017 var elektronik det store hit, og alt tyder på, at denne kategori kommer til at stå for en stor del af salget igen i år. Pricerunner forventer, at de mest populære produktkategorier i år bliver gaming-udstyr, mobiltelefoner, headsets, legetøj, tøj og sko.

Annonce

– Vi forventer, at produkter som det nye Google Home, Lego Boost, headsets fra Bose og B&O samt naturligvis de nye iPhones bliver meget eftertragtede Black Friday-tilbud, spår Martin Andersen.

Kilde: pricerunner.dk