De 7 mest populære webshops i Danmark

Kun to danske webshops er med i toppen

Annonce

De store online-markedspladser har i den grad krammet på de danske forbrugere. Hele fire udenlandske markedspladser er at finde på listen over de syv webshops, der tjener mest på de danske forbrugere.

Ifølge den netop udkomne European Ecommerce Report 2019 fra Ecommerce Europe indtager Zalando førstepladsen hos danskerne efterfulgt af Amazon, H&M, Wish og eBay. Top-5 hos danskerne består med andre ord af tre amerikanske, en tysk og en svensk webshop. Vi skal helt ned til sjettepladsen for at finde den bedst placerede danske webshop, Coop.

Annonce

Billedet ser noget anderledes ud hos vores skandinaviske naboer. I både Norge og Sverige går første- og andenpladsen til webhops i de respektive hjemlande. Fire norske webshops er blandt de syv, der tjener flest penge på nordmændene, og i Sverige er der hele fem svenske webshops på top-7.

Det er også værd at bemærke, at et par svenske webshops er med i toppen i Danmark og Norge, mens hverken danske eller norske webshops indtil videre har formået at nå til tops i Sverige.

Lige som danske e-handlere er norske og svenske e-handlere optagede af, hvad Amazon foretager sig og diskuterer konsekvenserne af gigantens fremtidige indtog i Skandinavien. Svenske og norske forbrugere er dog ikke nær så tilbøjelige som danskerne til at lægge deres penge hos Amazon, som derfor ikke er med blandt de syv bedste i Norge og Sverige.

Zalando, derimod, optræder som den eneste på alle tre landes top-7 – og ligger ovenikøbet blandt de tre bedste i hvert af landene.

I Sverige når Wish kun lige akkurat med blandt de 7 mest populære efter en drastisk nedgang i foråret 2018, hvor der blev indført en afgift på 75 kr. på pakker fra lande uden for EU.

LÆS OGSÅ: Apopro.dk kåret til ”Årets Butik 2019"

Mest populære webshops i Danmark

 1. Zalando
 2. Amazon
 3. H&M 🇸🇪
 4. Wish
 5. eBay
 6. Coop 🇩🇰
 7. Nemlig.com 🇩🇰

Mest populære webshops i Norge

 1. Komplett 🇳🇴
 2. Elkjøp 🇳🇴
 3. Zalando
 4. XXL 🇳🇴
 5. Ikea 🇸🇪
 6. Boozt 🇸🇪/🇩🇰
 7. Kolonial.no 🇳🇴

LÆS OGSÅ: Bliver din norske webshop fundet på Google?

Mest populære webshops i Sverige

 1. Apotea 🇸🇪
 2. Cdon 🇸🇪
 3. Zalando
 4. Adlibris 🇸🇪
 5. H&M 🇸🇪
 6. Webhallen 🇸🇪
 7. Wish