Europas største e-handels-organisationer fusionerer

Skal repræsentere 100.000 europæiske webshops

Europas to største e-handels-organisationer, Ecommerce Europe og EMOTA, er blevet enige om at slå sig sammen. De to organisationer meddelte i går i en fælles pressemeddelelse, at de fra 1. januar 2020 vil være én samlet organisation.

Annonce

– Vi er meget stolte over at kunne meddele, at Ecommerce Europe og EMOTA går sammen om at blive den eneste e-handels-sammenslutning på EU-niveau. Det er godt nyt for vores branche, som nu kan regne med en stærkere stemme i Europa, siger François Momboisse, præsident for Ecommerce Europe.

Det bliver Ecommerce Europe, der kommer til at lægge navn til den nye sammenslutning, der blandt andet skal samarbejde med politiske beslutningstagere i EU om mærkesager som harmonisering, fair konkurrence og bedre håndhævelse af lovgivningen.

LÆS OGSÅ: Intensiveret indsats for fair konkurrence på nettet

– Kun sammen, som én sammenslutning med fokus på de digitale aspekter af handlen, kan vi få reel indflydelse og sikre, at vores ideer og initiativer bliver hørt i Bruxelles, udtaler EMOTAs præsident Frederik Palm.

Han understreger fordelene ved den udveksling af erfaringer, idéer og viden, som nu kan finde sted mellem medlemsstaterne, og som skal samle ekspertisen på området.

Ecommerce Europes kontor i Bruxelles bliver hovedkontor for den fusionerede organisation og vil fortsat være under ledelse af generalsekretær Marlene ten Ham.

Organisationen kommer til at tælle over 25 nationale e-handels-organisationer, som tilsammen repræsenterer over 100.000 webshops over hele Europa.

Ifølge FDIH er fusionen en glædelig nyhed.

Annonce

– Det er ekstremt vigtigt, at så stor en branche har fælles udmeldinger om reguleringen og udviklingen af branchen, og begge foreninger var enige om, at vi skulle finde sammen. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi efter lange og svære drøftelser nu sammen har fundet en løsning, der giver e-handlen i EU en stærk stemme, siger FDIHs administrerende direktør Niels Ralund, der er medlem af Ecommerce Europes Executive Committee.