Footway vil købe én af Nordens største sportskæder

Buddet lyder på 312 millioner kroner.

Den store onlineaktør, Footway, er meget interesseret i at købe alle aktierne i den hurtigt voksende e-handelsvirksomhed, Sportamore.

Det fremgår i en pressemeddelelse udsendt i dag.

Annonce

Sidste år kunne Sportamore fejre 10-års jubilæum – og selv om onlineaktøren er populær på sine markeder, har det langt fra været en dans på roser hele vejen igennem.

I november måned sidste år blev virksomheden tvunget til at trække nødbremsen: En profit-advarsel efter en alt for beskeden oktober måned.

Sideløbende med de salgsmæssige udforinger fik Sportamore også en løftet pegefinger fra Forbrugerombudsmanden, angiveligt efter driblinger med salgspriser.

LÆS OGSÅ: Bag kulisserne: Sportamore trak nødbremsen efter larmende profit-advarsel – ”nu ser vi fremad”

Men nu får den store kæde måske en samarbejdspartner, som potentielt kan skabe helt nye muligheder for forretningen.

Ambitionen bag en fusion mellem Footway og Sportamore, ved at Footway erhverver sig Sportamore, er at skabe en førende platform for e-handel inden for sport og mode. Tilbuddet skaber en attraktiv mulighed for at kombinere og komplementere virksomhedernes udbud, skriver Footway.

Hver aktie i Sportamore er værdisat til SEK 45,28, hvilket betyder en samlet købspris på ca. 312 millioner danske kroner.

Fusionen ville skabe et større kundegrundlag, en bredere rækkevidde og stærkere operationelle kapaciteter, hvilket giver gode betingelser for hurtigere vækstrater, et stærkere og mere serviceorienteret forbrugertilbud og højere rentabilitet, fortsætter Footway.

Annonce

Bestyrelsen i Sportamore stiller sig positive overfor prisbuddet, sammen med 33 procent af aktionærerne. Men det er stadigvæk ikke kendt information, hvorvidt fusionen kommer til at finde sted.


Footway blev grundlagt i 2010 og er en rendyrket onlineforretning, der beskæftiger sig med skosalg. Virksomheden havde i 2017 en helårsomsætning på 505 msek, svarende til en årlig vækstrate på 46,9 procent.

I Q3 af sidste års regnskab udgjorde koncernens omsætning 186,4 msek, hvilket er en tilvækst på 51,5 procent.