Ikea trækker i det grønne arbejdstøj og sætter strøm til gadebilledet

”Vores størrelse og indvirkning indebærer et ansvar, som vi er klar til at løfte”

Nu bliver varer fra Ikea leveret ved hjælp af syv el-drevne køretøjer, som netop er blevet sendt ud på vejene i Storkøbenhavn.

Ifølge administrerende direktør i Ikea Danmark, Johan Laurell, skal initiativet bidrage til en større ambition om at gøre forretningen mere grøn helt overordnet set.

Annonce

Vi har en målsætning om at hjælpe så mange mennesker som muligt til at leve mere bæredygtigt derhjemme, men det starter med os selv. I Ikea arbejder vi målrettet for at blive en cirkulær, klimapositiv virksomhed inden 2030, og det forudsætter, at vi omlægger den måde, vi arbejder på. De nye elektriske biler er et skridt på vejen, siger Johan Laurell, der også bærer titlen Chief Sustainability Officer, i en pressemeddelelse.

Nyligt skrev vi om Ikeas årsregnskab, hvor onlinesalget viste sig særligt gunstigt det er vokset med omkring 49 procent og har været med til at løfte den samlede omsætning med lige godt otte procent til 4,7 milliarder kroner.

LÆS OGSÅ: Et gyldent år: Ikea har vind i sejlene på sit danske onlinesalg

Men mest iøjnefaldende var dog årets resultat, som landede på 316 millioner kroner efter skat, hvilket er en fremgang på næsten 100 millioner kroner i forhold til sidste år.

Og ifølge Johan Laurell er det gode resultat et godt incitament for at investere endnu mere i bæredygtighed.

2019 har været et rigtig flot år for Ikea Danmark, hvor vi er vokset i alle kanaler. Med det udgangspunkt er vi godt klædt på til at gøre de mange danskere i stand til at leve et mere bæredygtigt liv i hjemmet. Vores størrelse og indvirkning på danskernes liv indebærer et ansvar, som vi er klar til at løfte, afrunder Johan Laurell.

I fremtiden skal den bæredygtige strategi strække sig ud på et større geografisk område. Det er i hvert fald Ikea Danmarks plan på sigt.

Annonce