Ingen stille stund for Amazon – alle techkæmper bliver undersøgt

Anmoder om information fra offentligheden

Det amerikanske justitsministerium indleder nu en gennemgang af teknologiselskaberne Apple, det sociale mediefirma Facebook, e-handelsgiganten Amazon og Googles moderselskab, Alphabet.

Annonce

Årsagen skal være, at virksomhederne mistænkes for at monopolisere markedet ved ulovligt at begrænse konkurrencen.

Det er, hvad Wall Street Journal skriver.

LÆS OGSÅ: Vestager sætte Amazon under luppen – stor udredning forventes

- Afdelingens gennemgang tager højde for den udbredte bekymring, som udtrykkes af forbrugere, virksomheder og iværksættere omkring søgninger, sociale medier og visse detailtjenester online, skriver det amerikanske justitsministerium på sin hjemmeside

Der bliver også søgt information fra offentligheden og fra brancheeksperter, der har en direkte indsigt i aktiviteter, der har at gøre med konkurrence mellem online platforme.

-Uden meningsfuld, markedsbaseret konkurrence kan digitale platforme handle på måder, der ikke imødekommer forbrugernes krav, siger rigsadvokat. Makan Delrahim, fra antitrust-divisionen.

Virksomhedernes aktier faldt på børsen, efter at nyheden om de mange undersøgelser blev offentliggjort.


Amazon bliver allerede undersøgt

Kort tid efter rygter om en eventuel undersøgelse af Amazon, har EU-Kommissionen nu været ude og bekræfte.

Annonce

Og vi kunne, den 18. juli 2019, hos Ehandel.dk, berette, hvordan kilder til nyhedswebstedet Bloomberg gik ud med oplysninger om, at en undersøgelse af Amazon foregik.

Det er konkurrencekommissær Margrethe Vestager, der har truffet en beslutning om at granske e-handelsgiganten. Hun har tidligere haft øje på de amerikanske teknologiselskaber Apple og Google.

Tredjepartsdata, som Amazon indsamler om sine sælgere, mistænkes for at blive brugt til at konkurrere med mindre virksomheder, hvilket er det grundlæggende fokus for granskelsen.

LÆS OGSÅ: EU-Kommissionen bekræfter: "Amazon skal granskes"