Nu samarbejder de europæiske betalingsløsninger!

Over 350 banker i nyt samarbejde

I 2018 fusionerede den danske betalingsgigant Nets med tyske Concardis Group. De to kombinerede selskaber er således blandt de største af deres art i Europa med en omsætning på små 10 milliarder kroner.

Annonce

Nu er der igen oprustning at spore inden for samme felt - denne morgen byder nemlig på en stor nyhed på betalingsfronten.

Den enormt populære betalingsløsning Swish har netop meddelt, at syv lignende betalingsløsninger i Europa samarbejder og danner European Mobile Payment Systems Association (EMPSA).

Tilsammen skal betalingsløsningerne, som alle er mobilbaserede, angiveligt have 25 millioner registrerede brugere.

LÆS OGSÅ: Går e-handlen i sort 14. september?

EMPSA vil omfatte Belgien (Bancontact Payconing Company), Tyskland og Østrig (Bluecode), Finland og Danmark (MobilePay), Portugal (SIBS / MB WAY), Sverige (Swish), Schweiz (TWINT) og Norge (VIPPS).

Forud for denne forening har der naturligvis været konkurrence at spore.

For et par år siden, i slutningen af oktober 2017, kunne danske medier eksempelvis berette, at MobilPays ambition om at blive den dominernde spiller på det norske marked blev lagt til hvile.

Dengang udtalte Jesper Nielsen, daværende bankdirektør i Danske bank og bestyrelsesformand i MobilPay, til Fyens.dk:

Annonce

- Fremtiden kan tvinge de forskellige banker og løsninger til at samarbejde mere.

... Og det fik han da ganske nok ret i.


"Vi styrker det europæiske samarbejde"

Flere lande og mobile betalingsløsninger forventes at tilslutte sig organisationen i de kommende måneder.

Det skriver Swish i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Skal man hive kunden ud af badet for at godkende betalinger?

Organisationen får hovedkontor i Zürich med Søren Mose, bestyrelsesformand i TWINT, som formand samt Anna-Lena Wretman, administrerende direktør i Swish, som næstformand.

- Ønsket om at foretage Swish-betalinger uden for Sverige har længe været en høj prioritet blandt vores syv millioner brugere. Med EMPSA tager vi nu et vigtigt skridt hen imod at muliggøre dette, samtidig med at vi styrker det europæiske samarbejde mellem mobile tegnebøger, siger Anna-Lena Wretman i en kommentar.

Målet er naturligvis at være i stand til at svinge mellem landene, og der er allerede oprettet en arbejdsgruppe, der etablerer et fælles system for interoperabilitet.

Foto: Anna-Lena Wretman