USA udskyder toldafgifter på en del kinesiske varer

Afværger krise for amerikanske virksomheders julehandel

Efter pres fra amerikanske virksomheder har Donald Trump valgt at udsætte den nyligt bebudede ekstra told på en del kinesiske varer til 15. december. Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Annonce

Den ekstra told på 10 % ville gået alvorligt ud over julehandlen. Ifølge Poonam Goyal, detailanalytiker hos Bloomberg Intelligence, ville amerikanske detailhandlere ikke kunne nå at købe varer ind til julehandlen uden at måtte betale den ekstra told, da det ofte tager over fire uger at sende varer fra Kina til USA.

Ifølge Bloomberg gælder udsættelsen af toldafgiften for kinesiskproducerede varer som mobiltelefoner, bærbare computere, spillekonsoller, legetøj, computerskærme, tøj og fodtøj. En lang række varer vil dog stadig være underlagt den ny 10-procents-told fra 1. september.

LÆS OGSÅ: Trump varsler ny told på varer fra Kina

En stakket frist

Mens nyheden om udsættelsen fik oliepriserne og aktiekurserne til at stige, er der dog stadig grund til bekymring, mener Tom Orlik, økonom hos Bloomberg Economics.

– Når man taler med virksomheder, er det usikkerheden – ved ikke at vide, om et tweet fra præsident Donald Trump vil bryde en afgørende forsyningskæde eller blokere adgangen til et marked – der spiller ind ved investerings- og ansættelsesbeslutninger. En overraskende forsinkelse af tolden og en ny kunstig frist den 15. december gør ikke meget for at løse det, siger han.

Tom Orlik er langtfra alene med sin bekymring. I sidste måned angav Den Internationale Valutafond handelsspændinger som en af ​​de største risici for den globale økonomi, da den nedjusterede sin vækstprognose for 2019, og Goldman Sachs har udtalt, at der er stigende bekymring for, at handelskrigen vil udløse en amerikansk recession.

Næste skridt i handelskrigen

Handelskrigen mellem USA og Kina har stået på i snart halvandet år, hvor parterne har indført ekstra told på import af hinandens varer.

Kina og USA vil gøre endnu et forsøg på at nærme sig en handelsaftale om to uger, hvor de skal diskutere handelssituationen pr. telefon, lyder det i en meddelelse fra det amerikanske handelsministerium.

Annonce