Viruschok i e-handlen – netbutik rapporterer stigning på 150 procent

En hektisk situation.

I slutningen af januar begyndte coronavirusset at sprede sig over hele verden. Sidenhen har hygiejneartikler, såsom håndsprit og ansigtsmasker, set chokerende prisspring – især hos Amazon og eBay.

eBay har i den forbindelse smidt et direkte forbud mod alt salg af ansigtsmasker, håndrensningsmiddel og desinfektionsservietter, på bordet. Den nye politik blev formidlet til sælgere i fredags.

Annonce

LÆS OGSÅ: eBay og Amazon opruster i kampen mod ulovlige prisspring 

Og frygten har også manifesteret sig i den fysiske verden. I supermarkeder verden over har man set voldsomme eksempler på, at hylder bliver efterladt helt tomme for fødevarer – en form for hamstring.

Eksempelvis har den engelske dagligvarekæde, Tesco, været nødsaget til at sætte et loft på maksimum fem varer fra udvalgte varegrupper – både håndsprit og langtidsholdbare produkter er dominerende eksempler.

Det er altså en hektisk situation, der påvirker forbrugerne og deres indkøbsvaner – også i Danmark. Det skriver Finans.

På nuværende tidspunkt oplever Nemlig.com en massiv stigning af kunder på grund af den meget smitsomme virus, lyder det fra den kommercielle direktør, Mikkel Pilemand.

Og nogle varer er særligt efterspurgte:

Folk køber til lager. På nationalt plan kan vi se, at folk køber pasta ind i stor stil – husholdningspapir – toiletpapir og køkkenruller – er det samme. Vi oplever nærmest en eksplosion i salget af grovkiks, mel, ris i kogeposer, torskerogn og makrel samt dåsegrøntsager som bønner, ærter, linser på dåse – de alene er steget med over 150 procent, siger Mikkel Pilemand til Finans.

Annonce