Amazon introducerer ny hybrid-drone

Se video af den nye Amazon Prime Air

Annonce

Amazons nye leveringsdrone har en rækkevidde på 24 km og skal efter Amazons udsagn kunne levere pakker på op til 2,3 kg på under en halv time.

Den strømdrevne Amazon Prime Air letter og lander som en helikopter og flyver som et fly. Op- og fremdriften foregår ved hjælp af de seks propeller og den sekskantede ramme, der ud over at skærme propellerne også fungerer som vinger. Skiftet mellem helikopter- og fly-funktion foregår ganske enkelt ved, at dronen tipper omtrent 60 grader, så vingernes vinkel bliver mere aerodynamisk.

Annonce

Dronen er udstyret med bl.a. termiske kameraer og sonar, der skal aflæse omgivelserne, så dronen kan navigere sikkert og bevæge sig uden om skorstene, kabler, træer og hvad den ellers møder af forhindringer på sin vej.

Ifølge Amazon skal den nye Prime Air være mere effektiv, stabil, sikker og støjsvag end de foregående modeller.

LÆS OGSÅ: Amazon tester andres vin på egne flasker

Forventer snarlig lancering

Jeff Wilke, CEO for Amazon Worldwide Consumer, forventer at dronerne kan i luften ”within months”, som jo må siges at være en noget løs formulering. Endnu forlyder der heller ikke noget om, hvor i USA de første Amazon-droner vil blive taget i brug. 

Den uklare tidsangivelse hænger nok delvis sammen med, at Amazon afventer godkendelse fra den amerikanske luftfartstyrelse, FAA. På nuværende tidspunkt har virksomheden kun tilladelse til at teste dronelevering i USA.

Konkurrenten Wing er et skridt foran Amazon. Efter at have udført over 70.000 testflyvninger og foretaget over 3.000 leveringer i Australien fik Wing i april grønt lys af den amerikanske luftfartstyrelse og kan nu som de første tilbyde dronelevering i USA.

LÆS OGSÅ: Googles lillesøster lancerer dronelevering i Finland

Et langt tilløb

Amazons droneprojekt er langt fra nyt. Allerede i 2013 annoncerede virksomheden sine planer om Prime Air, og der har været flere meget forskellige prototyper på banen siden da. Om den nye Prime Air bliver den drone, der får lov at lette for alvor, må tiden vise.


https://www.youtube.com/watch?v=3HJtmx5f1Fc