Amazon: Nyt vækstområde har potentiale til at blive større end AWS og e-handlen

Fuld fart frem mod 1,4 milliarder

Annonce

I februar 2019 skrev Ehandel.dk om Amazons seneste regnskab.

Amazon leverede en fornuftig omsætning i sit nye regnskab, selv om forventningerne til det nye år er en sløv start. 

Fjerde kvartal viste sig meget frugtbart, hvor omsætningen for den store online markedsplads slog analytikernes forventninger – dette i kølvandet på et stærkt julesalg.  

Det blev til hele 72.4 milliarder kroner i fjerde kvartal – det er 20 procent mere end i samme kvartal forrige år og slår endvidere analytikernes estimat på 72,4 milliarder kroner.

Annonce

Men selv om det jo går strygende, er Amazon altid på jagt efter nye vækstområder. Svaret på en ny pengemaskine kan meget vel findes i Amazon Business, som har potentiale til at blive større end både AWS og Amazons e.handel.

Denne melding kommer fra Bank of America i et notat.

LÆS OGSÅ: Må producenten forbyde dig i videresalg via Amazon, Ebay og Alibaba?


Et frembusende B2B-marked

Amazon Business, som indtil for syv år siden hed Amazon Supply, holder Amazon-værdierne tæt på kroppen. Derfor er både stort udvalg samt hurtig og effektiv levering kernefaktorer.

Vurderingen er, at der er store muligheder i Amazon Business-konceptet, som er særligt skræddersyet til erhvervsliv, offentlige organisationer og uddannelsessektoren.

- B2b rummer mange flere barrierer i kraft af de ofte mere komplekse indkøbs-processer, men Amazon har støt vækst, siger Bank of Americas analytiker, Justin Post.

Banken vurderer endvidere, at det
totalte e-handelsbaserede b2b-marked, som Amazon dyrker i stor stil på
nuværende tidspunkt, lander på 1,4 milliarder dollar i 2021.

Det er omkring det dobbelte af det forbruger-drevne e-handelsmarked, som har haft, og til stadighed har, rivende succes på globalt plan.

LÆS OGSÅ: Amazon stækker vingerne på sine pop-up-butikker

I dag har Amazon Business allerede ‘millioner af kunder fra erhvervslivet.’

I de seneste to år er bruttosalget således vokset til det 10-dobbelte fra en milliard dollar i 2016 til nu 10 milliarder dollar, fremgår det.

I 2023 kan Amazon Business, ifølge bankens estimater, potentielt lande et bruttosalg på næsten 38 milliarder dollar og en omsætning på 16 milliarder dollar.

Derudover vurderer Bank of America, at Amazon Business har mulighed for at erobre 10 procent af det samlede amerikanske b2b-marked i 2021 samt fem procent af det globale b2b-marked.

- Selskabet løser problemer med indkøbsflaskehalse med nye features, og vi tror, at Amazon er godt positioneret med en aktiv markedsplads og muligheden for at løse ordrerne samme dag. På den lange bane vil b2b være en vigtig vækst-generator, hedder det sig.