Dankortet får den kolde skulder

Flere store detailaktører bakker ud.

Annonce

For nylig meldte Jyske Bank ud, at man fremover vil splitte det folkekære Visa/Dankort op i to. Det skrev Ehandel.dk om den 9. januar. 

LÆS OGSÅ: Det bliver dyrt for detailhandlen

Det har både Forbrugerrådet Tænk og Dansk Erhverv dog advaret
imod, fordi vurderingen er, at mange forbrugere vil fravælge et kort, som kun
kan bruges i Danmark og vil medføre øgede omkostninger for forbrugere, butikker
og samfundet som helhed.

Annonce

Alt i alt store konsekvenser for nethandlen… 

Og priserne kan meget vel gå op, hvis flere banker, ligesom
Jyske Bank, vælger at droppe Visa/Dankortet.

LÆS OGSÅ: Netbutikker frygter Dankort-døden: Tvunget til at sætte priserne op

Men til trods for at alarmklokker ringer hos flere fagfolk, og opbakning til Dankortet på Christiansborg, vender flere og flere detailaktører ryggen til.

Flere siger simpelthen nej til at modtage dankortbetalinger. Det skaber rynker i panden hos blandt andet Coop og Salling Group, som langer ud efter Jyske Bank og deres farvel til Visa-dankortet.

- Flere store detailaktører har allerede lukket ned for dankortet, og flere vil helt klart følge efter. Kortet er simpelthen for dyrt at modtage især for store butikskæder med mange små transaktioner, siger Lars Hansen, adm. direktør i Bank Brokers, til JyllandsPosten.

Nyere tal for Nationalbanken viser også, at dankortet har mistet 3,3 procenpoint af det danske betalingskortmarked på bare to år, med en omsætning i 2017 på 661 mia. kroner.

Nu er milliarderne landet hos Visa og MasterCard.

Lars Krull, bankekspert og seniorrådgiver ved Aalborg Universitet, forventer, at flere vil følge i McDonald’s’ fodspor og lægge dankortet på hylden:

- Dankortet er ikke det suverænt billigste at drive. Jeg er meget overbevist om, at Visa-kortene er billigere. Der er flere skalafordele, siger Lars Krull til JP.

Kilde: JP