Her ligger Wish’ hidtil ukendte europæiske lager

Skal bringe Wish tættere på kunderne i 21 europæiske lande

I næsten et år har online-markedspladsen Wish formået at hemmeligholde eksistensen af sit nyeste europæiske logistikcenter. Ifølge ecommercenews.eu har logistikcentret, som ligger i Amsterdam, været i drift siden slutningen af 2018, men først nu har Wish afsløret dets eksistens.

Annonce

Det hollandske logistikcenter supplerer virksomhedens logistikcenter i Estlands hovedstad, Tallinn, og tilsammen forsyner de to centre nu forbrugere i 23 europæiske lande med varer fra Wish.

Placeringen af det nyligt afslørede logistikcenter er ikke overraskende. Amsterdam er nemlig også byen, hvor Wish i 2017 åbnede sit europæiske kontor.

Vil tættere på forbrugerne

Wish er godt i gang med at udbrede konceptet ”Wish Local” i Europa. Det går i al sin enkelhed ud på, at forbrugerne via en app kan bestille varer fra Wish og straks efter hente dem i en lokal butik, en såkaldt ”Wish Pickup”-butik. Det må siges at være noget af en opgradering i forhold til de ugelange leveringstider, som man normalt må leve med, når man bestiller på wish.com. ”Wish Local”-sortimentet er dog meget begrænset, da butikkerne selv skal lagerføre varerne.

Flere butikker i Holland, Frankrig og Tyskland har allerede taget konceptet til sig, og for 2 måneder siden fik svenskerne deres første ”Wish Pickup”-butik.

På vej til Danmark?

Endnu er der ingen ”Wish Pickup”-butikker i Danmark, men Wish arbejder tydeligvis på sagen. Tilbage i april opslog virksomheden en stilling som ”store ambassador” med base i København, og butiksejere har i flere måneder haft mulighed for at tilmelde sig via Wish Locals hjemmeside, som ovenikøbet er oversat til dansk.

Danskerne er vilde med Wish

Forbrugerrådet Tænk har gentagne gange frarådet forbrugerne at handle på Wish og andre online markedspladser, der har vist sig at sælge forfalskede, farlige og sundhedsskadelige produkter. Så sent som i juni udførte Tænk en test af 29 stykker legetøj, som førte til, at 9 produkter – heraf 4 fra Wish – blev anmeldt til Miljøstyrelsen, da de indeholdt ulovlige, hormonforstyrrende stoffer.

Wish fjernede ganske vist produkterne fra shoppen, men det er ikke usandsynligt, at en ny test af samme type vil give lignende resultater. Mange af de produkter, der sælges på Wish, kommer nemlig fra Kina, hvor kravene til produktsikkerhed er langt mere lempelige end i Danmark.

Alligevel ser danskernes begejstring for billige, kinesiske produkter ikke ud til at aftage, og i 2018 stod Wish for næsten 2 procent af alle danskernes handler på nettet, kun overgået af H&M, Amazon og Zalando.

Annonce

Det er blevet en selvfølge for mange danskere, at de produkter, vi køber, er i orden. Kineserne, derimod, har efter utallige skandaler med livsfarlige produkter fået øjnene op for danske kvalitetsprodukter.