Amazon-grundlægger er ikke længere verdens rigeste

Med en formue på 103,9 milliarder dollar er Amazons grundlægger, Jeff Bezos, kun verdens anden rigeste.

Handelsgiganten Amazons grundlægger og administrerende direktør, Jeff Bezos, er ikke længere verdens rigeste person.

Torsdag faldt Amazon-aktien med syv procent, og dermed røg Bezos' formue ned på små 103,9 milliarder dollar, svarende til 699 milliarder kroner.

Annonce

Det skriver erhvervsmagasinet Forbes.

LÆS OGSÅ: Dansk onlinesupermarked giver Amazon og Wish baghjul

Ny mand på tronen er i stedet den velkendte milliardær Bill Gates. Medstifteren af it-virksomheden Microsoft har en formue på 105,3 milliarder dollar, svarende til 708,5 milliarder kroner.

Amazon-aktien oplevede et drastisk fald torsdag, efter at handelsvirksomheden fremlagde et middelmådigt regnskab for tredje kvartal.

LÆS OGSÅ: Bezos sælger Amazon-aktier for yderligere 6,6 milliarder

Amazon oplevede for første gang siden 2017 et fald i overskuddet. Således faldt nettoindtjeningen med 26 procent. Nedgangen skyldes blandt andet, at handelsgiganten har investeret massivt i logistik og levering. Målet er, at kunder med medlemskabet Amazon Prime kan få deres varer inden for en dag.

LÆS OGSÅ: Amazons produktanbefalinger under hård kritik

I juli i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for andet kvartal udtalte virksomheden, at den havde investeret mere end de forventede 800 milliarder dollar på endagsforsendelserne.

Annonce

Torsdag meddelte Amazon, at den ville bruge 1,5 milliarder dollar yderligere på de hurtige forsendelser i fjerde kvartal.

Jeff Bezos fik titlen som verdens rigeste person i 2018. Den overtog han fra Bill Gates, der indtil da havde toppet listen de foregående 24 år.

LÆS OGSÅ: Amazon tager annoncemilliarder fra Google 

Samme år blev Bezos også verdens første til at nå en formue på 100 milliarder dollar, skriver Forbes. I løbet af 2018 nåede han en formue på 160 milliarder dollar, svarende til 1076 milliarder dollar.

/ritzau/